Vreme čitanja: oko 2 min.

Pijanista Stefan Đoković nastupio u Loznici pred punom salom Centra za kulturu Vuk Karadžić

Vreme čitanja: oko 2 min.

Večeras je u Centru za kulturu "Vuk Karadžić" održan drugi u seriji humanitarnih koncerata pod nazivom "Na krilima muzike"

  • 1
Muzički karavan Na krilima muzike Foto: Promo/ Marko Daniel/ TouchnTouch Produkcija

Sala Centra bila je premala da primi sve poklonike klasične muzike koji su došli da uživaju u kompozicijama Šuberta, Šopena i Lista, u izvedbi poznatog srpskog pijaniste Stefana Đokovića.

Serija humanitarnih koncerata pod pokroviteljstvom gđe Tamare Vučić krenula je u 26. januara iz Velike sale Kolarčeve zadužbine, a Stefan Đoković će tokom 12 meseci nastupiti u 12 gradova Srbije. Celokupan prihod od prodaje karata biće namenjen unapređenju centara i domova kulture, večeras u Loznici, a potom i u Nišu 30. marta , Valjevu, Čačku, Kragujevcu, Kraljevu, Zaječaru, Vrnjačkoj Banji, Subotici, Priboju i Novom Sadu.

Publici se pre početka koncerta obratila prva dama Srbije, Tamara Vučić i emotivnim rečima se prisetila divnih trenutaka koje je u svojoj mladosti doživela upravo u ovoj sali Centra u njenom rodnom gradu Loznici.

- Ovo veče je, pre svega, posvećeno lepoti i muzici. Muzika je dobra ako nam ulepša dan ili nas makar za jotu učini boljim ljudima, kazala je prva dama.

Takođe je istakla humanitarni aspekt ovog projekta i zahvalila se svima koji su došli na koncert, jer će time što su kupili kartu učestvovati u unapređenju rada i izgleda Centra za kulturu. Tamara Vučić nije štedela reči hvale kada je govorila o Stefanu Đokoviću, kako o njemu kao školovanom pijanisti i operskom pevaču, tako i kao izuzetno uspešnom modnom kreatoru.

Publici, organizatoru i prvoj dami se zahvalila se i predsednica Skupštine grada Milena Manojlović Knežević i posebno naglasila da su ovakvi nesvakidašnji kulturni događaji nešto što je potrebno svim manjim gradovima u Srbiji, te pohvalila sjajnu humanitarnu inicijativu.

Pored Stefanovog nastupa publika je imala priliku da čuje i vrhunske lokalne umetnike, kvartet Uvertira i buduću nadu klasične muzike Anju Antić na violi.

Nadahnut toplom i srdačnom atmosferom u prepunoj sali, Stefan Đoković je publici u Loznici pružio vrhunski ugođaj svojim fantastičnim izvođenjem, što je publika nagradila dugim aplauzom na kraju koncerta.

Stefanovog let kroz Srbiju na krilima muzike se nastavlja. Naredni koncert je zakazan za 30. mart u sali Simfonijskog orkestra u Nišu.

Muzički karavan ovim projektom podržava rad kulturnih ustanova, jer će čitav prihod od prodatih ulaznica biti doniran domovima kulture u kojima će koncerti biti održani.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA