≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kada se spoje džez i rap - Bvana otvorio novu sezonu Balkanrock Sessionsa

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nikola Ćosić, poznatiji kao Bvanaman ili Bvana, svoju karijeru na srpskoj hip-hop sceni započeo je 2000. godine kao deo grupe Little Nasty Gremlins (LNG

  • 0
Bvana Printskron: Youtube/BalkanRokcSessions

Bvana i Džezeri iz Lagune otvorili su novu sezonu Balkanrock Sessions-a, a njihov nastup možete pogledati na Youtube kanalu Balkanrocka.

Nikola Ćosić, poznatiji kao Bvanaman ili Bvana, svoju karijeru na srpskoj hip-hop sceni započeo je 2000. godine kao deo grupe Little Nasty Gremlins (LNG). Po rasformiravanju grupe LNG, započinje solo karijeru pesmom “Ja sam Bvana”, a u isto vreme počinje da sarađuje sa Juice-om kome je bio gost na njegovom debi albumu “ Hip Hopium Vol 1.” Snimanje prvog samostalnog albuma, pod nazivom "Ko je krao jogurt", započeto je 2004. godine, međutim Bvana odlazi u Ameriku na školovanje čime pauzira objavu albuma na tri godine. Od tada aktivno radi na muzičkoj sceni, često i u saradnji sa drugim izvođačima kao što su Mikri Maus, Lider, Juice, Struka, Bad Copy, Žuti, Smoke Mardeljano i mnogi drugi.

Od samog početka karijere, Bvanu je odlikovala sposobnost da sarađuje sa različitim izvođačima, a da ni jednog trenutka ne ugrozi ili kompromituje sopstveni stil. To je dovelo do saradnje sa punk grupom Drtine sa kojom je izbacio live album 2010. godine, kasnije od tog spoja nastaje novi bend po nazivom Bvana iz Lagune i Neznani junaci. Nakon devet samostalnih izdanja, Bvana je na jesen prošle godinje objavio i deseti studijski album ,,Zelena glava i magični kamičak“ gde gostuju regionalna aktuelna imena sa hip hop scene.

Sada, na Balkanrock Sessions Youtube kanalu, Bvanu možete poslušati u sasvim novom i jedinstvenom jazz-rap spoju sa Džezerima iz Lagune. Njihov nastup možete gledati u bilo kom trenutku na Youtube, a pored njih očekuju se i nastupi izvođača kao što su Ploho, Romano Nervoso, Turbo Trans Turisti, Sharks Snakes and Planes, Random i Northern Revival.

Balkanrock Sessions posvećen je pružanju najboljeg audio-vizuelnog doživljaja, a organizatori su uvereni da će ova sezona biti najbolja do sada. Svi koncerti su besplatni i dostupni na YouTube, tako da vas pozivamo da se pretplatite (subscribe) i pridružite zajednici ljubitelja muzike.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA