Vreme čitanja: oko 2 min.

"Curimo po asfaltu" grupe Buč Kesidi izabrana za "Pesmu godine" emisije Bunt

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Buč Kesidi je bend koji definitivno obeležava ovu deceniju na domaćoj muzičkoj sceni",

  • 0
"Curimo po asfaltu" grupe Buč Kesidi izabrana za „Pesmu godine“ emisije BUNT Foto: RTS promo

Pesma „Curimo po asfaltu" koju je prošle godine objavio bend Buč Kesidi proglašena je za "Pesmu godine 2022" emisije Bunt, saopšteno je u ovoj TV emisiji Radio-televizije Srbije.

Emisija Bunt je ustanovila ovu nagradu 2020. godine, kao vid podrške i podstreka domaćim autorima i muzičarima- „u vremenima kada je sve važnije od umetnosti, jer svaka vrsta umetničke forme je poput hrane, vazduha i vode- nezaobilazna karika koja čini našu svakodnevicu lepšom i lakšom.“

"Buč Kesidi je bend koji definitivno obeležava ovu deceniju na domaćoj muzičkoj sceni. Njihov rad je dokaz da se naša rok scena obnavlja, da mladi autori postoje i da imaju mnogo toga značajnog da nam kažu i pokažu.“, navela je obrazlažući treću po redu godišnju dodelu priznanja za najbolju pesmu, autorka i urednica emisije Bunt, Branka Glavonjić i dodala:

"Bila sam u prilici da budem prisutna na više koncerata ovog benda i da uživo vidim i doživim tu očiglednu i pravu -euforiju koja vlada u publici kada je grupa Buč Kesidi na bini. Nakon dva albuma, mogu da se pohvale pesmama koje su za kratko vreme postale "generacijski" hitovi i izuzetno je važno da su prepoznate od strane mladih ljudi u Srbiji.

Foto: RTS promo

Posebnu pažnju ovi momci posvećuju i svom scenskom izgledu ali ništa manje i video produkciji a sve to njihov rad čini kompletnim i zato verujem da insprirativno deluju i na kolege- muzičare svoje generacije, da i oni istraju i izbore se za svoje mesto na sceni."

Žiri, koji je odlučivao o dobitniku ovog značajnog priznanja, radio je u istom sastavu kao i prethodne dve godine, kada su titule „Pesma godine" (2020.) osvojile kompozicije „Sloboda" grupe E- play, a zatim „Hotel Jugoslavija", koju su objavili Momčilo Bajagić Bajaga i bend E- play.

Članovi žirija su bili: Katarina Epštajn (urednica emisije „Pop karusel“, Radio Beograda 1), Ana Milićević (urednica tematskog TV kanala RTS Muzika), Olga Kepčija (muzička urednica i voditeljka Radio Beograda 202), Branka Glavonjić (autorka emisije Bunt) i tim novinara emisije Bunt.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA