• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Nažalost, ne mislim da je moj posao, ili bilo čiji, zaštićen od veštačke inteligencije"

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Muzičar je otkrio šta misli o aktuelnoj temi

  • 0
Peter Gabriel tokom nastupa u Kombank areni

Foto: Milena Đorđević

Piter Gebrijel izrazio je mišljenje o rastućoj važnosti veštačke inteligencije, napominjući da ni njegov, ni bilo čiji posao nije siguran.

U razgovoru za Yahoo! Music o svojoj tehnološkoj kompaniji Reverberation, muzičar je pričao o potrebi da se predvidi šta bi tehnologija veštačke inteligencije mogla da bude sposobna. "Verovatno se plašim (veštačke inteligencije,prim.aut) kao i svi drugi, ali volim da skočim u reku radije nego da pričam o tome. … Razmišljam dosta o tome i mislim da o tome ne razmišlja dovoljno ljudi“, rekao je Piter Gebrijel i dodaje:

"I bilo bi sjajno napredovati. Znate, ovo je nešto što će imati mnogo veći uticaj od industrijske revolucije i nuklearne bombe. Dakle, ako ne počnemo da predviđamo šta bi to moglo da uradi, biće prekasno, jer je veoma brzo", rekao je muzičar, prenosi NME

Gebrijel se zatim okrenuo temi da li bi muzika koju generiše veštačka inteligencija ikada mogla da ima emocionalni efekat pesama koje su napisali ljudski umetnici. "Većina ljudi tvrdi ne. Rekao bih da su im samo potrebni bolji algoritmi“, rekao je muzičar i dodao da će jednog dana verovatno biti algoritama za ljudski duh.

"Dakle, mogli bismo samo da zgrabimo algoritme i da plešemo sa njima, umesto da se borimo sa njima. Nažalost, ne mislim da je moj posao ili bilo čiji posao zaštićen od veštačke inteligencije", rekao je Piter Gerbijel i nastavlja:

"Međutim, način na koji to gledamo jeste da ovaj neverovatan komplet alata upravo dolazi u naš posed i mogli bismo da uradimo sve vrste izvanrednih stvari, uključujući možda – i ja kažem "možda" – zaštitu naše budućnosti", naveo je muzičar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok