≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Preminuo Mik Slateri, originalni gitarista i suosnivač grupe Hawkwind

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tužnu vest potvrdio bend u objavi na Fejsbuku

  • 0
Gitara Foto: Shutterstock

Mik Slateri, suosnivač grupe Hawkwind i njegov originalni gitarista, preminuo je u 77. godini

Tužnu vest potvrdio bend u objavi na Fejsbuku u subotu, pri čemu je navedeno da je Slateri umro "mirno kod kuće" prethodnog dana nakon kratke bolesti.

Slateri je osnovao Hawkwind sa svojim kolegom iz grupe Famous Cure Dejvom Brokom 1969. Udružili su snage sa Džonom Harisonom (bas), Terijem Olisom (bubnjevi), Nikom Tarnerom (saksofon/flauta) i Majklom "Dik Mikom" Dejvisom (klavijature).

Brok je u omaž kolegu na Fejsbuku napisao: "Ja i Mik smo svirali zajedno u bendu Famous Cure 1967, na turneji po Holandiji pre nego što su 1969. osnovali Hawkwind. Imam mnogo lepih uspomena iz naših mlađih dana, igranja zajedno u Holandiji i druženja u Ričmondu u kafeu L’Auberge i ostrvu jegulja.

Kasnih '60-ih, vežbali smo u mom stanu na spratu u Putniju, kao i u podrumu muzičke radnje Boba Kera u Gvalior Roudu, puštajući glasnu muziku, što je uznemirilo naše komšije. Leti slobodno, stari prijatelju.”

Slateri je napustio Hawkwind 1969. i zamenio ga je Hju Lojd-Langton. Nastavio je da pravi muziku sa muzičarima koji su svirali u Hawkwind-u (sa Tarnerom u grupi Space Ritual i sa Hawkwindovim bivšim basistom, Alanom Daveiem, u njegovom projektu Hawkestrel), piše NME.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA