≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Džimi Pejdž posle 50 godina objavio pesmu Led Zeppelina koju do sada nismo mogli da čujemo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovu numeru, koja je demo pesme "The Rain Song", je postavio na svoju Jutjub kako bi se proslavila 50 godišnjica petog albuma poznate grupe "Houses of the Holy", koji je objavljen 28. marta 1973. godine

  • 0
Led Zeppelin Foto: Profimedia/AFP

Džimi Pejdž, gitarista grupe Led Zeppelin, objavio je na svojoj veb stranici pesmu "The Seasons", koju do sada nismo imali prilike da čujemo.

Ovu numeru, koja je demo pesme "The Rain Song", je postavio na svoju Jutjub kako bi se proslavila 50 godišnjica petog albuma poznate grupe "Houses of the Holy", koji je objavljen 28. marta 1973. godine.

"Na današnji dan pre 50 godina "Houses of the Holy" su puštene na slobodu. Moja prvotna ideja za uvodne pesme za album bila je kratka uvertira, uzbudljiv instrumentalni uvod sa slojevitim električnim gitarama, koja bi se nastavljala na "The Seasons", kasnije nazvanu "The Rain Song"", naveo je Pejdž i dodaje:

"The Seasons" je bio podsetnik za mene na redosled pesme i razne ideje koje sam imao za nju u njenoj embrionalnoj fazi. Radio sam na tome jednu veče kod kuće, okom rutiniranja uvertire, sada pod nazivom "The Plumpton and Worcester Races", poluvreme je rođeno i uvertira je oblikovana u pesmi "The Song Remains the Same", dodao je Pejdži naveo da je "imao kućni demo pesme The Rain Song , ali su trake nažalost izgubljene", prenosi Index.hr.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA