≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Preminuo Kit Rid, autor teksta legendarne pesme "A Whiter Shade Of Pale"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kit Rid je bio tekstopisac engleske rok grupe Procol Harum, a autor je teksta za pesmu "You're the Voice", koju je otpevao Džon Farnam

  • 0
Keith Reid Foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Kit Rid, tekstopisac engleske rok grupe Procol Harum, preminuo je u 76. godini

Bend, poznat po svom hitu iz 1967. godine "A Whiter Shade Of Pale", potvrdio je Kitovu smrt u objavi na Fejsbuku koju su podelili u sredu.

Grupa je otkrila da je Kit, koji je bio iz Hertfordšira, lečen od raka i da je "iznenada preminuo" u Londonu prošlog četvrtka.

"Sa najdubljom tugom moramo da objavimo da je preminuo tekstopisac Kit Rid, koji je iznenada preminuo 23. marta 2023. godine, u bolnici u Londonu. On se poslednjih nekoliko godina lečio od raka Kit je bio suosnivač i tekstopisac za bend Procol Harum, posebno napisao njihov najveći hit A Whiter Shade of Pale, koji sadrži neke od najzagonetnijih tekstova svih vremena.

Uvek je govorio da će na kraju svog života objasniti šta sve to znači: ali nažalost nije dobio ovu priliku.

Kit je takođe bio uključen u brojne druge projekte u okviru zabave, a bio je i ko-scenarist na onome što je postalo poznato kao nezvanična australijska himna "You're the Voice", koju je otpevao Džon Farnam.

Njegova porodica želi da se zahvali brojnim dobronamernicima na njihovim veoma ljubaznim porukama. Održaće se privatna sahrana, a ova stranica će uskoro biti ažurirana detaljima za one koji žele da daju donaciju u njegovu uspomenu.

Kit će jako nedostajati.", navodi se na saopštenju na Facebook stranici benda.

Procol Harum je osnovan u mestu Soutend-On-Si 1967. godine, a A "Whiter Shade Of Pale" je postao jedan od retkih singlova koji je prodat u više od 10 miliona primeraka, piše Daily Mail.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA