Vreme čitanja: oko 3 min.

Tijana Bogićević za Telegraf.rs: O učešću na Beogradskom proleću, Luki Bleku, susretu sa Dejvidom Kultardom

Vreme čitanja: oko 3 min.

Tijana na "Beogradskom proleću" nastupa sa pesmom "Krila od dima"

  • 0
Tijana Bogićević Foto: Marija Mlađen/ATAImages

Tijana Bogićević predstaviće se na "Beogradskom proleću", koje će biti u subotu 22. jula u MTS dvorani, i to sa pesmom "Krila od dima".

U intervjuu za Telegraf.rs, pričala nam je o svom učešću na ovom festivalu, o Luki Bleku i njegovim šansama na ovogodišnjem "Evrosongu", kao i o susretu koji je imala sa legendom Formule 1 Dejvidom Kultardom.

  • Da li nešto možete da mi kažete o Vašoj pesmi s kojom nastupate na "Beogradskom proleću" i otkud ideja da se prijavite na festival?

Nisam ni ja imala ideju. Moj tim je razmišljao da li da se prijavim ili ne. I na kraju smo odlučili, prijavićemo se, jer ta pesma se nekako uklapala u "Beogradsko proleće". Pesmu je pisala Aleksandra Martinović. Ona i Dušan Alagić su radili aranžman. Prava je ženska pesma, emotivna je, sviračka i pevačka.

  • Kakav plasman očekujete na "Beogradskom proleću"?

Ne znam, ne očekujem nikakve plasmane. Prosto, nama je, a verujem i svima koji učestvuju, drago da se "Beogradsko proleće" vratilo. Drago nam je da možemo da pop muziku nekako predstavimo i da to bude direktno prenošeno na televiziji. Glavni motiv je predstavljanje nove pesme i učestvovanje na jednom festivalu koji zaslužuje da dobije malo više podrške i od izvođača i od medija. Imamo nešto lepo da se dešava kod nas. A što se tiče plasmana, ne znam, ja sam došla da učestvujem, pa ćemo videti.

  • Po Vašem mišljenju, da li su Srbiji i državam bivše Jugoslavije potrebni festivali?

Pa imamo "Pesmu za Evroviziju" i ima "Beogradsko proleće", kada pričamo o pevanju uživo. Kao što sam malo pre rekla, prosto mi koji se bavimo muzikom, a ne estradom i koji nismo mnogo tabloidni i nemamo plaćen PR konstantno po medijima, nevezano za muziku, nama je potrebno da se pojavimo. Lepo je da to bude festival i muzikom da se predstavimo. Mislim da i to publici fali u našoj zemlji, našem narodu neki festivali i da se direktno prenosi na televiziji i da bude nešto kulturno i ovako lepo.

Beogradsko proleće Foto: Mileta Mirčetić
  • Kada smo već kod "Evrovizije", predstavljali ste našu zemlju. Luk Blek predstavlja Srbiju na ovogodišnjem "Evrosongu", kako Vam se dopada njegova pesma i da li imate neki savet za njega?

Pa nemam savet. On je dosta autentičan i svoj, zna šta treba da radi i tamo i što se tiče njegove karijere. Njega znam duže vremena, to jest kada sam ja nastupala na "Evroviziji", nekako sam ga u tim krugovima i sretala. Znam da je on neko ko se stvarno bavi tom svojom muzikom na način koji se bavi. Beskompromisan je po tom pitanju. Dopada mi se. Dopada mi se i to što je Srbija prošle godine malo krenula nekim progresivnijim putem, malo alternativnijim putem, bar što se tiče žanra pesama koje se šalje.

  • Da li mislite da Lukina pesma može da bude među prve tri na "Evrosongu"?

Ne znam. To je mnogo teško predvideti. Mislim da su tu nekako na "Evroviziji" kao takmičenju gledaju dosta neke druge stvari, a ne baš samo pesma.

  • Da li biste se ponovo prijavili na "Evroviziju"?

Pa ja kada sam išla, nije bilo prijavljivanja, nije bilo "Beovizije", već su me izabrali. Govorila sam kako svakako ne bih otišla kada bi bila interno izabrana, već kada bi pobedila na takmičenju. Nije mi nijednom palo na pamet da se prijavim. Mislim nema ni potreba da se prijavljujem. Imala sam svoju šansu.

Beogradsko proleće Foto: Mileta Mirčetić

  • Da li planirate da napravite internacionalnu karijeru?

Ne.

  • Učestovali ste na događaju u Beogradu na kojem je bio čuveni vozač Formule 1 Dejvid Kultard. Da li možete da na ispričate o Vašem susretu s njim?

Razmenili smo dve, tri rečenice. On je pravi gospodin. Jedva svetska zvezda i čovek koji je legenda. Ponašanje njegove prema meni, koja je pevala tamo himnu, i mehaničaru koji je pripremao formulu, kao i prema bilo kome koji se tu našao, bilo jednako i mislim da je to neka osobina koja opisuje mnoge velike ljude, koji su skromni i prizemni.

Video: Legendarni vozač Formule 1 u Beogradu: Voziće bolid ulicama grada

  • Šta ima novo kod Vas, što se tiče muzičke karijere?

Eto, ova pesma. Biće koncerata preko leta.

  • Da li imate neku neostvarenu želju?

Imam milion nekih planova, neostvarenih želja. Nemam ništa konkretno, ali želim da mi karijera napreduje i da se u poznim godinama okrenem i kažem "ovo je stvarno vredelo".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA