≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tijana Bogićević sa pesmom "Krila od dima" pobednica festivala "Beogradsko proleće"

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Drago mi je što je ova nagrada ostala kod kuće", rekla je pevačica posle pobede

  • 6

Pevačica Tijana Bogičević sa pesmom "Krila od dima" pobednica je festivala "Beogradsko proleće" koje je večeras održano u Mts dvorani.

Na svečanosti u beogradskoj dvorani umentički direktor festivala Branislav Klanšček je uručio nagradu Bogićević koja je osvojila prvo mesto na osnovu sms glasova publike, koja je festival pratila uživo na televiziji Prva.

"Drago mi je što je ova nagrada ostala kod kuće. Mislim da našom pop muzici treba podstreka", rekla je Tijana Bogićević i dodala da su ovakvi festivali falili:

"Falili su nama koji se bave ovim žanrom. Ove godine je "Beogradsko proleće" 100 koraka napred, stvarno je sve bila fantastično organizovano, scena je izgledala neverovatno. Jedva čekam da vidim kako je to izgledalo u živom prenosu. Ja želim "Beogradskom proleću" da ne bude samo tradicija, nego da bude nešto oko čega se cele porodice okupljaju i festival koji pravi hitove", rekla je pobednica "Beogradskom proleća".

Tijana Bogićević, Beogradsko proleće Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Drugo mesto na osnovu glasova publike osvojio Adi Šoše sa pesmom "Pusto ostrvo", dok je trećeplasirani Isak Šabanović sa "Svakoj sam ponešto dao", saopštili su voditelji programa glumica Marija Bergam i njen kolega Frano Lasić.

Žiri "Beogradskog proleća" odlučio je da nagradu za najbolju interpretaciju dodeli Kristijanu Rahimovskom za "Suze nebeske", a najbolja kompozicija je "Udostojni" Dušana Alagića, koju je izvela Milena Vučić.

Nagradu žirija za najbolji tekst je napisao Bora Đorđević za pesmu "Verica", koju je frontmen Riblje čorbe izveo sa pevačem Ladom Leskovarom, dok je za aranžman nagrađen Mahir Sarihodžić za "Krila", Ane Stanić.

O nagradama je odlučivao žiri u kome su bili vlasnica Naksi radija Maja Raković, muzičari Beti Đorđević i Srđan Marjanović, kao i pr Jugotona Natalija Cajić i novinar Aleksnadar FIlipović.

Specijalna nagrada Naksi radija pripala je pesmi "Krila" koju je izvela Ana Stanić, dok je Specijalnu nagrada Mts dvorane pripala Bori Đorđeviću kao "legendi rok muzike".

Žiri Udruženja kompozitora, u kome su bili Rade Radivojević, Milan Đurđević i Žarko Dančuo, prepoznao je kao najkompleksniju kompoziciju festivala "Krila od dima" autorke Aleksandre Sare Milutinović.

U čast nedavno kompozitora Kornelija Bate Kovača (1942-2022) splet njegovih najpoznatijih pesama izveli su Bojana Stamenov i Dušan Svilar, koji su nastup simbolično završili sa "Aprilom u Beogradu".

Izvođače je tokom nastupa pratio vrsni Beogradski festivalski orkestar na čelu sa dirigentom Ivanom ilićem ilketom.

Drugo "Beogradsko proleće", koje oživljava od prošle godine tradiciju čuvenog jugoslovenskog festivala zabavne muzike, održano je u organizaciji Mts Dvorane i pod medijskim pokroviteljstvom TV Prva i Naksi radija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Moja zemljo

    24. april 2023 | 00:13

    Adi je pevao najbolje.

  • Prof Ilankovic

    23. april 2023 | 08:02

    Velicanstveno!

  • Dana

    24. april 2023 | 23:55

    Po mom mišljenju nagrada je trebala u Mostar da ide. Adi je imao lepšu pesmu i bolje ju je otpevao. Nepogrešivo bolje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA