Vreme čitanja: oko 1 min.

Devojčica anđeoskog glasa: Koncert Pavline Radovanović na Kolarcu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Njen prvi solistički konncert, pod nazivom „NAJLEPŠE PESME SA KOSOVA I METOHIJE“, uz pratnju članova Velikog narodnog orkestra, biće održan 8. maja 2023. godine

  • 0
Pavlina Radovanović Printscreen/Facebook/Ruski Dom u Beogradu

Pavlina Radovanović je neustrašiva trinaestogodišnja devojčica iz Orahovca, sa Kosova i Metohije, koja je svojim glasom i pesmama opčinila slušaoce širom sveta.

Njen prvi solistički konncert, pod nazivom „NAJLEPŠE PESME SA KOSOVA I METOHIJE“, uz pratnju članova Velikog narodnog orkestra, biće održan 8. maja 2023. godine na legendarnom beogradskom Kolarcu.

Pavlinu, domaća i strana štampa, opisuje kao „čudo od deteta“, „devojčicu anđeoskog glasa“ i kao „gromki glas sa Kosova“ koji širi istinu o životu Srba u orahovačkom getu i ostalim enklavama na Kosovu i Metohiji.

Prethodne godine, Pavlina je u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Makedoniji, Sloveniji i Rusiji održala desetine humanitarnih koncerata na kojima je prikupljala sredstva za freskopisanje crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Orahovcu, za decu sa Kosova i Metohije i za porodice koji nemaju krov nad glavom.

Za svoj izuzetan umetnički angažman i humanitarni podvig, Pavlina Radovanović je nagrađena „Svetosavskom nagradom“ Ministarstva prosvete, plaketom „Najplemenitiji podvig godine“ lista Večernje novosti, „Zahvalnicom“, ruske organizacije „Besmrtni puk“ i „Blagodarnicom“, Ruske pravoslavne crkve za nastupe na moskovskom Crvenom trgu i u Sretenjskom manastiru 2022 godine.

Koncert na Kolarcu je prvi celovečernji profesionalni koncert mlade Pavline Radovanović, na kojem nastupa u pratnji sa Velikog narodnog orkestra, na kojem će beogradska publika imati prilike da se upozna sa izuzetnim talentom mlade umetnice koja se nalazi na samom početku jedne velike muzičke i umetničke karijere.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA