≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Majstorije Stiva Vaja u Beogradu: Gitarski virtuoz oduševio u MTS dvorani

Vreme čitanja: oko 1 min.

AKo ste propustili svirku, pogledajte kako je bilo

  • 3

Legendarni Stiv Vaj ponovo je bio gost Beograda, a prisutnoj publici u MTS dvorani je priredio još jedan koncert za pamćenje, u organizaciji agencije Long Play, u sklopu promocije aktuelnog albuma "Inviolate".

Slavni muzičar je pokazao da "zna znanje" i zašto ga mnogi smatraju za jednog od najbolji gitarista na svetu.

Sjajan uvod u veče za dugo sećanje napravila je kragujevačka pijanistkinja Mina Mijović koja se veoma uspešno upustila u projekat prilagođavanja Vajevih kompozicija za klavirsko izvođenje.

Stiv Vaj je tokom beogradskog koncerta izveo ukupno 21 numeru. Otvorio je sa "Avalancha", a zatim su usledile "Giant Balls of Gold", "Little Pretty", "Tender Surrender", "Lights Are On", "Incantation", "Bass Solo", "Candlepower".

Stiv Vaj je potom oduševio sa svojim gitatskim solom, pa je nastavio sa numerama. Ređale su se "Building the Church", "Greenish Blues", "Bad Horsie", "I'm Becoming", "Whispering a Prayer".

Svoje umeće je pokazao i bubnjar svojim solom, da bi potom Vaj izveo "Teeth of the Hydra", "Zeus in Chains", "Liberty" i "For the Love of God".

To je bio i kraj regularnog koncerta, ali je potom usledio i bis. Stiv Vaj, koji je imao odličnu podršku svog benda, izveo je "Fire Garden Suite IV - Taurus Bulba". I to je bio kraj koncerta.

Kako je bilo na beogradskoj svirci Stiva Vaja, pogledajte na snimku na početku teksta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filip

    28. april 2023 | 00:29

    Mogli ste nešto i napisati o fantastičnoj pijanistkinji koja je otvorila koncert...ne bi vas boljelo...pih

  • E

    27. april 2023 | 22:57

    Vai = Vaia nije Vaija

  • Veseli

    29. april 2023 | 19:05

    Iskreno čovek je udavio. Jedva daje bilo "muzike", uglavnom iživljavanje na gitari. A svi znamo da on pravi sjajnu muziku, što recimo nisu svirali ,"Now we run". Pozdrav

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA