Vreme čitanja: oko 2 min.

Veliki koncert Fenečkih bisera 7. maja u beogradskoj MTS dvorani: Gošća i Pavlina Radovanović

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kao i podmladak ansambla, Fenečki biserčići sa Tijanom Rajković. Karte su u prodaji online i na blagajni MTS Dvorane.

  • 0
Fenečki biseri koncert Zavet Kosova Foto: Fenečki biseri

Veliki koncert Fenečkih bisera pod nazivom "Zavet Kosova" sa blagoslovom Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Porfirija održaće se u nedelju 7. maja u 19:30 časova u MTS Dvorani u Beogradu.

Gosti koncerta su mlada umetnica Pavlina Radovanović iz Orahovca, kao i podmladak ansambla, Fenečki biserčići sa Tijanom Rajković. Karte su u prodaji online i na blagajni MTS Dvorane.

U oktobru 2017. godine u manastiru Fenek osnovana je grupa ,,Fenečki Biseri" čiji ansambl čini 13 članova koji pevaju i sviraju u slavu Božiju. Fenečki biseri izvode duhovnu, rodoljubivu, etno i tradicionalnu muziku, a repertoar im je obogaćen ruskim i makedonskim pesmama. Nastupaju u hramovima i kulturnim ustanovama širom naše zemlje, a posebno im je drag nastup na ustoličenju mitropolita Joanikija u Podgorici.

Do sada je ansambl "Fenečki biseri" snimio četiri pesme i spota, tri za autorske pesme, "Pod zidnom manastira Fenek" , ,,Stari iguman" i "Zavet Kosova" sa svojim drugarima Prizrenskim bogoslovima po našim svetinjama na Kosovu i Metohiji i spot u Hramu Svetog Save u Beogradu za pesmu ,,Raduj se", koja je ubrzo postala hit - duet sa autorkom pesme, Anom Ivanović.

Ovi mladi muzičari poznati su i po svom humanitarnom radu. Njihova humanitarna akcija nosi slogan „Na dar smo dobili, na dar i dajemo”. Humanitarne koncerte organizuju po različitim crkvama u Beogradu, uglavnom nedeljom posle Sv. Liturgije, gde publika ima priliku da ostavi novčani prilog ili neku drugu vrstu pomoći koja se uručuje školama i porodicama na Kosovu i Metohiji.

Već šest godina uoči Božićnih praznika prave paketiće za decu sa Kosova i Metohije. Pored paketića, opremaju i muzičke škole sa muzičkim instrumentima u Kosovskom Pomoravlju.

Do sada su opremili instrumentima tri isturena odeljenja muzičke škole ,,Stevan Hristić", jedno u Kosovskoj Vitini u selu Vrbovac i još dva u Kosovskoj Kamenici, u selu Donje Korminjane i u selu Berivojce, kao i istureno odeljenje muzičke škole u Gračanici.

Fenečki biseri veoma su ponosni što je putem njihovih humanitarnih akcija, preko 50 novih đaka dobilo mogućnost da se školuje i da se upiše u muzičku školu. Pomogli su i devojčici Nadici Stojković, kupivši joj slušni aparat u vrednoati od 175.000 dinara, a Tijani Gerić su obezbedili invalidska kolica koja nije mogla da dobije još od rođenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA