Vreme čitanja: oko 1 min.

Preminula Linda Luis: Karijera joj je trajala više od 4 decenije, pevala je prateće vokale Dejvidu Bouviju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Hit "Rock-A-Doodle-Doo" je dostigao 15. mesto u Velikoj Britaniji 1973. godine, dok je "It's In His Kiss", disko obrada pesme "The Shoop Shoop Song", koju je prvi snimila Meri Klejton, dostigla šesto mesto 1975. godine

  • 0
Linda Lewis Foto: PA / PA Images / Profimedia

Pevačica i tekstopisac Linda Luis, čija je karijera trajala više od četiri decenije, preminula je u 72. godini, saopštila je njena porodica.

Britanska muzičarka je bila poznat po vokalnom opsegu od pet oktava i pevala je prateće vokale za Dejvida Bouvija i Roda Stjuarta.

Takođe je uživala u solo uspehu 1970-ih sa pesmama uključujući "Rock-A-Doodle-Doo".

Odajući počast, muzičar Midž Jur rekla je da je pevala prelepo.

Objavljujući vest o smrti Linde Luis na društvenim mrežama, njena sestra Di Luis Klej rekla je da je njena voljena lepa sestra preminula mirno kod kuće.

Linda Luis je rođena kao Linda En Frederiks u Vest Hemu i pohađala je pozorišnu školu, kasnije dobijajući uloge bez govora u britanskom filmu "A Taste of Honey" 1961. i tri godine kasnije, kao vrišteći fan u prvom filmu Bitlsa, " Hard Day's Night".

Samouka gitaristkinja i klavijaturistkinja, pojavila se na prvom festivalu u Glastonberiju 1970. godine i imala četiri pesme u top 40 hitova u narednoj deceniji.

Hit "Rock-A-Doodle-Doo" je dostigao 15. mesto u Velikoj Britaniji 1973. godine, dok je "It's In His Kiss", disko obrada pesme "The Shoop Shoop Song", koju je prvi snimila Meri Klejton, dostigla šesto mesto 1975. godine.

Njen rad sa Bouvijem uključivao je prateće vokale na albumu "Aladdin Sane", dok su drugi umetnici sa kojima je radila uključivali Ket Stivens, Džoan Armatrejding i Džamirokvaj, piše BBC.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA