Vreme čitanja: oko 1 min.

Koncerti klasične muzike inostranih i domaćih umetnika danas i sutra u Beogradu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na koji ćete ići?

  • 0
Koncerti, violončelo Violončelo / Foto: Ri_Ya/Pixabay

Kanadski ansambl "Turning Point", ruski pijanista Anton Batagov i Orkestar mladih Evropske unije, održaće koncerte danas i sutrau Beogradu na scenama Ustanove kulture Gvarnerijus, Beogradske filharmonije i Kolarčeve zadužbine.

Muzički sastav "Turning Point" imaće dva koncerta sa različitim repertoarima 17. i 18. maja u Beogradu, saopštila je Ustanova kulture Gvarnerijus, organizator ovih gostovanja i dodala da će izvesti dela R. Mari Šafera, Majkla Pepe, Helene Skljarov, Majkla Kolgrasa, Rite Uede, Ovena Anderhila i Ane Sokolović.

Sutra će ansambl u manjem sastavu održati koncert u Ustanovi kulture Gvarnerijus.

Ruski klasični kompozitor i pijanista Anton Batagov izvešće večeras na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine klavirski ciklus/album "Izabrana pisma Sergeja Rahmanjinova", komponovan i premijerno izveden 2013. godine.

Orkestar mladih Evropske unije gostuje u Beogradu na Velikoj sceni Kolarca prvi put u četvrtak uveče, nakon više od 40 godina, a u okviru prolećne turneje "Earth4All", čiji su domaćini Delegacija Evropske unije u Srbiji, Evropa Nostra i Zadužbina Ilije M. Kolarca.

Kako su naveli organizatori umetnici su, u svetlu nedavnih tragičnih događaja u Beogradu i okolini Mladenovca koncert nazvali "Bolji smo zajedno", jer sa tim nastupom žele da pokažu podršku i solidarnost mladih iz EU sa mladima iz Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA