Vreme čitanja: oko 1 min.

Dejmon Albarn, frontmen grupe Blur, objasnio zašto je Bregzit za njega smeće

Vreme čitanja: oko 1 min.

U razgovoru za Channel 4, Albarn je objasnio da je Bregzit bio "katastrofa" za mlađe muzičare

  • 1
Exit 2014 - Damon Albarn Foto: Milena Đorđević

Frontmen Blura Dejmon Albarn rekao je da je Bregzit bio "travestija" u novom intervjuu.

U razgovoru za Channel 4, Albarn je objasnio da je Bregzit bio "katastrofa" za mlađe muzičare.

"U stara vremena, pre Bregzita, mogli ste da budete mlad bend i da odete u Evropu i svirate u krajnjem delu računa na festivalima. Ne biste bili plaćeni gotovo ništa, ali iskustvo vam je promenilo život, bilo da radite veće i bolje stvari u budućnosti (ili ne). To je čvrsta osnova za ostatak vašeg života", rekao je Albarn i dodao:

"Ta vrsta kreativnosti je veoma ograničena za ljude na ovom ostrvu, jer je sada skupo ići tamo. Nije jednostavno. Morate da platite za vize i stvari koje nisu bile neophodne (pre). To je strašno", dodao je on.

Dejmon Albarn je nastavio: "Bregzit je bio travestija i ljudi se sada bude zbog toga, hvala Bogu, ali to je bila katastrofa. Duhovno, ekonomski, samo smeće. Bregzit je smeće", dodao je on, pozivajući se na Blurov album iz 1993. godine "Modern Life Is Rubbish", prenosi NME.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    22. maj 2023 | 19:23

    "to je strasno": kaze on. sve je smece....zato sto mora malo vise da plati. Zasto mi uopste slusamo izjave pevaca, o bitnim geo-politickim i ekonomskim temama. Oni su samo pjevaci jednostavnih pjesama od 3-5 akorda. Vecina nema vjestinu ni znanje da bilo sta komplikovanije odsvira. Isto nisu skolovani iz oblasti ekonomije, sociologije i politike. Zasto moreamo priznati sto oni izjavljuju o oblastima kojima se ne bave niti poznaju???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA