Vreme čitanja: oko 1 min.

Pelageja je stekla široku popularnost širom sveta: Ulaz na njen beogradski koncert je slobodan

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zahvaljujući prepoznatljivom glasu, jedinstvenom stilu i načinu izvođenja ruskih narodnih pesama, one dobijaju novu, modernu dimenziju u aranžmanu sa elementima etno-roka, te zavređuju pažnju publike različitih uzrasta

  • 1
Pelageja Foto: Promo

U nedelju, 4. juna u 20 časova na Trgu Republike u Beogradu biće održan veliki solistički koncert ruske vokalne umetnice Pelageje. Njeni koncerti, planirani za 9. maj u Beogradu i 10. maj u Novom Sadu bili su odloženi zbog tragičnih događaja koji su potresli Srbiju početkom maja ove godine.

Pelageja je stekla široku popularnost i simpatije publike ne samo u Rusiji, već i širom sveta. Zahvaljujući prepoznatljivom glasu, jedinstvenom stilu i načinu izvođenja ruskih narodnih pesama, one dobijaju novu, modernu dimenziju u aranžmanu sa elementima etno-roka, te zavređuju pažnju publike različitih uzrasta.

Njen prvi solistički koncert u Beogradu biće održan u organizaciji Ministarstva kulture Ruske Federacije, Roskoncert-a, Ambasade Ruske Federacije u Republici Srbiji i Ruskog doma u Beogradu. Događaj je podržan od strane Udruženja „Naša Drina“ i Udruženja „Narodna diplomatija“.

Beograđane i goste grada očekuje jedinstveni muzički događaj, a ulaz na koncert je slobodan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane POPOVIĆ

    4. jun 2023 | 17:31

    Pre 15 godina bio sam angažovan od strane agencije PUTNIK da budem domaćin i prevodilac pevačice, njene majke i menadžera, te njenog ansambla. Za 80. godišnjicu agencije Pelageja je održala koncert na bini ispred Skupštine Srbije, predgrupa je bila grupa Neverne bebe. Sećam se kako je sa svojih 20 godina virtuozno izvela numeru grupe Pink Floyd - The Great Gig in the Sky... Prvi koncert u Beogradu - ma nemojte, sve novine o tome nemaju pojma!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA