Vreme čitanja: oko 1 min.

Koncerti klasične muzike pod nazivom PUTEVIMA SRPSKIH LEPOTA

Vreme čitanja: oko 1 min.

Težnja ka kvalitetnijim muzičkim sadržajima i negovanjem umetničke klasične muzike inspirisala nas je da ovim koncertima približimo kvalitetne sadržaje publici širom Srbije

  • 0
Koncerti klasične muzike pod nazivom PUTEVIMA SRPSKIH LEPOTA. Foto: Promo/ Miloš Tošković

U našoj zemlji je osetan progres na ovom polju. Iz ove inicijative se javila ideja da se širem auditorijumu, adekvatno i kontinuirano pruži vrhunski sadržaj, a u vidu popularizacije umetničke muzike. Da bi se svima podjednako pružila mogućnost da prisustvuju koncertima klasične muzike potrudili su se naši poznati operski pevači koji nastupaju: Dragana Radaković sopran i dirigent profesor FMU, Ljubica Vraneš mezzosopran, Dragoljub Bajić bas, stalni članovi Narodnog pozorišta u Beogradu.

Na programu će biti popularne arije iz opera Rigoleto, Karmen, zatim arija Kneginje čardaša, filmska muzika, francuska šansona, italijanske napolitanske pesme i srpska muzika. Program traje sat i 10 minuta bez pauze sluša se u jednom dahu. Sve u pratnji orkestra Srpska lepota. Gudački orkestar koji prati izvođače je ženski jedinstven po svom kvalitetu.

Koncerti će biti u Vršcu, Smederevu, Nišu, Kraljevu, Boru, Kragujevcu, Užicu, Čačku, Smederevskoj palanci. Koncerti se održavaju tokom maja i juna ove godine.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA