Vreme čitanja: oko 2 min.

Jela Cello osvaja Kinu: Ovo je ostvaranje mojih najoptimističnijih snova

Vreme čitanja: oko 2 min.

Osećam se ponosno jer mi je u čarobnoj i moćnoj Kini kao umetniku, a i kao građanki naše Srbije učinjena velika čast, rekla nam je Jela Cello

  • 0
Jela Celo, Jelena Mihailović Foto: B. Petrović

Jela Mihailović, poznata kao Jela Cello, je nakon brojnih koncerata u dvoranama širom sveta, sada otišla da "osvoji" i Kinu.

Kako saznajemo, tamo je obilazila koncertne dvorane u kojima će krajem ove i cele sledeće godine biti održani njeni koncerti.

"Posle tri nedelje boravka, na kraju obilaska skoro svih koncertnih dvorana širom Kine na kojima su planirani moji budući nastupi za kraj 2023. i 2024. godinu, danas je stiglo i to veliko finale - potpisivanje ugovora sa mojim kineskim menadžmentom "Sanre Entertainment China", o dugoročnoj saradnji na planu mojih koncertnih, pedagoških i kompozitorskih (pisanje muzike za filmove, televiziju i reklamne kampanje) aktivnosti u Kini, u okviru kog značajno mesto zauzima televizijsko prikazivanje animiranog dečijeg muzičko-obrazovnog serijala "Muzicki Karusel Jele Celo" koji je trenutno u prosecu sinhronizacije na kineski jezik", otkrila je Jela za naš portal.

Iako je pred našom čuvenom umetnicom zahtevan period, ona nam kaže da se raduje svemu što je čeka.

"Iscediće me, daj Bože, kao limun... Šalu na stranu. Osećam se ponosno jer mi je u čarobnoj i moćnoj Kini kao umetniku, a i kao građanki naše Srbije učinjena velika čast. Svirati na mestima kao što su ove velelepne koncertne dvorane je više nego što je ostvarenje mojih najoptimističnijih snova", rekla nam je Jela Cello i dodala da jedva čeka povratak u Kinu i susret sa tamošnjom publikom.

Po zvanju specijalista muzičke umetnosti, Jela već dugi niz godina kombinuje klasičan muzički izraz sa obradama pop i rok klasika u aranžmanima za violončelo i simfonijski orkestar. Njene interpetacije Puprle Haze-a (Jimi Hendrix), Eleanor Rigby (The Beatles) kao i srpskih narodnih pesama privukle su pažnju širokog auditorijuma i poznatih svetskih producenata i afirmisanih umetnika.

Nastupajući na različitim scenama širom sveta, kao jedan od njenih najinteresantnijih nastupa može se izdvojiti nastup na dodeli Oskara u Los Anđelesu i saradnja sa holivudskim velikanima među kojima je jedan od najvećih filmskih režisera Džejms Kameron.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA