Vreme čitanja: oko 1 min.

Pre 35 godina, Depeche Mode je imao jedan od svojih najboljih koncerata ikada

Vreme čitanja: oko 1 min.

Atmosfera tog 17. juna 1988. godine na stadionu "Rose Bowl" u Pasadeni bila je fenomenalna

  • 0
Depeche Mode Foto: f84 / Zuma Press / Profimedia

Grupa Depeche Mode je tokom svog postojanja imala veliki broj nezaboravnih koncerata, a jedan od najboljih je svakako i onaj koji se desio 18. juna 1988. godine na stadionu "Rose Bowl" u Pasadeni. Bio je to završni nastup turneje "Music for the Masses", koji je baš bio spektakularan.

Stadion "Rose Bowl" u Pasadeni bio je krcat, priča se da je bilo oko 60.000 ljudi. Bilo je divno vreme, bez padavina, a publika je uživala u hitovima benda koji je gradio svoju slavu. Nije bilo mobilnih telefona, tako da su ljudi mogli da se prepuste muzici.

Koncert je otvoren pesmom "Behind the Wheel", zatim je usledio hit "Strangelove", a regularni deo je završen numerom "Never Let Me Down Again".

Usledila su dva bisa. U prvom su zajedničkim snagama Dejv Gan, Martin Gor, Endrju Flečer i Alan Vajlder izveli pesme "A Question of Lust" i "Master and Servant". Drugi i završni bis bio je šlag na torti.

Kada je Alan Vajlder na klavijaturama zasvirao "Just Can't Get Enough", uz pratnju Martina Gora i Endrjua Flečera, a Dejv Gan zapevao, publika je pala u trans.

Za kraj, "Everything Counts", prava stvar da se završi koncert, koji je bio fantastičan.

Evo i kompletne set liste: "Behind the Wheel", "Strangelove", "Sacred", "Something to Do", "Blasphemous Rumours", "Stripped", "Somebody", "The Things You Said", "Black Celebration", "Shake the Disease", "Nothing", "Pleasure, Little Treasure", "People Are People". Prvi bis: "A Question of Time", "Never Let Me Down Again". Drugi bis: "Just Can't Get Enough", Everything Counts".

Nastup grupe Depeche Mode na stadionu "Rose Bowl" u Pasadeni "pretvoren" je u live album, kao i u dokumentarni film koji je režirali Dejvid Dokins, Kris Hegedus, D.A. Penebejker.

Dokumentarac nosi naziv "Depeche Mode: 101", pogledajte i trejler:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA