Vreme čitanja: oko 2 min.

Bubnjar Rammstein-a se oglasio saopštenjem nakon optužbi na račun Tila Lindemana za seksualno zlostavljanje

Vreme čitanja: oko 2 min.

Krištof Šnajder je reagovao

  • 0
Rammstein Ramštajn Till Lindemann Foto: Gonzales Photo/Thomas Rungstrom / Avalon / Profimedia

Bubnjar grupe Rammstein Krištof Šnajder progovorio je o trenutnim optužbama protiv pevača ovog sastava Tila Lindemana.

Šnajder je na svojim društvenim mrežama izrazio svoja osećanja u vezi sa situacijom sa frontmenom benda. Lindemanna trenutno istražuju tužioci u Berlinu, nakon više navoda o seksualnom zlostavljanju.

"Dragi ljudi, želeo bih da podelim sa vama svoje lične emocije i misli. Optužbe iz poslednjih nekoliko nedelja duboko su potresle nas kao bend i mene kao čoveka. I vas fanove svakako. Osećam se kao da sam u šoku zbog stvari koje su objavljene na društvenim mrežama, u štampi i štampi o našoj pevaču. Ovo je oseka i tok emocija za nas članove benda i ekipu.

Ne, mislim da se ništa krivično relevantno (kao što je upotreba nokaut-a) nije dogodilo. Ne. Mislim da se ništa protivzakonito nije dešavalo, nikada nisam video ništa slično, niti čuo nešto slično od bilo koga od naše posade od 100 ljudi. Sve što sam čuo sa Tilovih zabava su odrasli koji su zajedno slavili. Pa ipak, izgleda da su se desile stvari koje, iako pravno u redu, ja lično ne mislim da su u redu.

Izrasle su određene strukture koje su prevazišle granice i vrednosti ostalih članova benda. Takođe nam je važno da se Tilove žurke ne mešaju sa našim zvaničnim after-show žurkama. Til se poslednjih godina udaljio od nas i stvorio svoj balon, sa svojim ljudima, svojim partijama, svojim projektima

To me je rastužilo, definitivno. Verujem Til kada nam kaže da je oduvek želeo i želi da svojim privatnim gostima pruži dobar provod. Međutim, čini se da se u nekim slučajevima razlikuje od njegovih ideja kako su to tačno zamislili gosti. Želje i očekivanja žena koje su se sada javile verovatno se nisu ispunile. Prema njihovim izjavama, osećali su se neprijatno, na ivici situacije koju više nisu mogli da kontrolišu.

Žao mi je i osećam saosećanje. Međutim, važno mi je da naglasim nešto objektivno: svaki gost u bekstejdžu može slobodno da ode (možda će morati da sačeka trenutak da ga obezbeđenje bezbedno odvede do izlaza). Sve flaše su zapečaćene i pred očima gostiju sveže otvorene ili ih sami otvaraju.

Želimo da se svi naši gosti osećaju udobno i bezbedno kod nas! Ovo je naš standard. Tako da mi je žao što čujem da se neki nisu tako osećali.

Ne želim da cela ova javna rasprava oko našeg benda hrani ekstreme: ni zveri društveni mreža, koje naše društvo još nije ukrotilo, ni paternalističke tendencije da se ženama u srednjim dvadesetim godinama uskrate sposobnost da se samo- odlučne odluke o njihovoj seksualnosti i nikako ne okrivljavanje žrtava, tako da ljudi nastavljaju da pričaju o tome ako im se nešto desi. Želim smireno, razborito razmišljanje i obradu, takođe u našem bendu. I svi zajedno, nas šestoro. Stojimo zajedno", naveo je Šnajder u saopštenju, prenosi NME.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Christoph Schneider (@christophschneider_official)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA