≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Belgrade Beer Fest, finale: Rok žurka uz Kerber, Atomsko sklonište, Obojeni program...

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ako niste bili, pogledajte kako je bilo

  • 0
Belgrade Beer Fest, četvrti dan Foto: Amir Hamzagić/ATAImages

Hrvatski rok bend Atomsko sklonište i niški hard rok sastav Kerber otvorili su četvrto, poslednje veče 20. Beer festa na beogradskom Ušću.

Publika je najviše reagovala na velike antologijske hitove Atomskog skloništa - ''Pomorac sam, majko", "Pakleni vozači", "Žuti kišobran" i nezaobilaznu neprolaznu veličinu od numere "Za ljubav treba imat dušu".

Na sred nastupa frontmen Bruno Langer je pozvao na pozornicu da mu se pridruže braća Žika i Dragi Jelić iz benda YU Grupa, koji nisu pevali i svirali, već su mu došli iz bekstejdža kao podrška.

Na repertoaru sastava iz Pule večeras su se našle i numere "Bez kaputa", "Tko će tad na zgarištu reći", "Generacija sretnika", "Gazi opet čizma".

"Hvala Beograde, hvala Srbijo, hvala braćo. Čuvam vas uvek u duši i srcu. Najviše hvala vama, divna publiko", oprostio se Langer od fanova nakon punih sat vremena rok nastupa.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Belgrade Beer Fest (@belgradebeerfest)

Pozornicu je veoma brzo zauzeo Kerber, jugoslovenska i srpska hard rok grupa iz Niša.

Goran Šepa Gale - vokal i lider grupe, započeo je koncert hitom "Mezimac" i podsetio ubrzo publiku na tu pesmu koja ih je istakla pre 40 godina u Subotici, na samom početku karijere.

Na listi pesama su bili naslovi "Samo ti (Svemu si lek)", "Nebo je malo za sve", čuvene "Bele utvare", ili "Igraj sad".

"Uživajte uvek u muzici, rokenrolu, hvala vam na svakoj rečenici, tonu sa kojim ste nas ispratili večeras. Beer Fest je ostao najveći festival za rokenrol muziku. Ne znam za ove ostale žanrove, izvinjavam se, ali ne stižem sve da pratim. Želim da zaista uživate kao što mi činimo ovih godina. Više nema potrebe da se dokazujemo, sada samo uživamo u muzici i životu", pozdravio se pevač Goran Šepa sa nekoliko hiljada ljudi u auditorijumu nakon punih sat i po koncerta.

Nakon njih na Glavnoj bini se očekuje alternativna rok grupa Obojeni program, kao i svestrani umetnik Kralj Čačka (muzičar, pesnik, slikar), u poslednje vreme veoma redovan na koncertima u Domu omladine Beograda.

Na bini Riff Stage večeras su celu noć svirali alternativni bendovi – Stray Dogg u vidu di-džej dua, Ubili su batlera, Cactus Field i sve traženiji - Vizelj, koji će spustiti zavesu na 20. Beer Fest.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Belgrade Beer Fest (@belgradebeerfest)

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA