Vreme čitanja: oko 1 min.

Zubin Mehta je imao divne reči o Beogradskoj filharmoniji: Obratio se video porukom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stogodišnji ponos Beogradske filharmonije prenosio se i u regionu, zajedno sa jednim od najznačajnijih muzičkih velikana ikada

  • 0
Zubin Mehta Foto: Marko Đoković/Beogradska filharmonija

Legendarni Zubin Mehta i Beogradska filharmonija su na tri spektakularna koncerta u Beogradu, Tirani i Skoplju, muzikom povezali Balkan u jedinstvenu kulturnu celinu, tokom turneje u okviru inicijative Otvoreni Balkan. Stogodišnji ponos Beogradske filharmonije prenosio se i u regionu, zajedno sa jednim od najznačajnijih muzičkih velikana ikada.

Prezadovoljan uspehom prve zajedničke turneje sa Beogradskom filharmonijom, maestro je izjavio:

"Ja sam obožavatelj Beogradske filharmonije još od 1958. godine kada sam sa ovim orkestrom u Beogradu imao jedan od prvih koncerata u svom životu. Zadivljujući je njihov razvoj i napredak do danas i jedva čekam da ponovo dirigujem orkestrom. Već razgovoramo o budućnosti i radujem se povratku. Imali smo dobru turneju, svirali u različitim akustičkim uslovima, a oni su sve izazove prevazišli na najbolji mogući način sa izuzetnim uspehom. Čestike i hvala lepo!", rekao je Mehta nakon spektakulranog nastupa u Skoplju.

Bila je velika privilegija za orkestar da provede nezaboravnu nedelju sa maestrom, od Gala koncerta u beogradskom Kolarcu, preko prvog nastupa u istoriji u Tirani, do koncerta u fantastičnoj Sali Filharmonije u Skoplju. Mehta se zahvalio filharmoničarima na prelepoj nedelji zajedničkog rada. Poželeo je muzičarima da poput njihovih makedonskih kolega, dobiju svoju novu koncertnu dvoranu u Beogradu što pre, uz nadu da će njena glavna sala nositi ime Ivana Tasovca.

Poslušajte izjavu Zubina Mehte:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA