Vreme čitanja: oko 1 min.

U Sremskim Karlovcima 31. letnja škola crkvenog pojanja "Korneliju u spomen″

Vreme čitanja: oko 1 min.

Paralelno uz muzičke radionice, polaznici će svakodnevno, kao i do sada, pratiti ciklus predavanja

  • 0
31. Letnja škola crkvenog pojanja „Korneliju u spomen″ Foto: Promo

U organizaciji Društva za negovanje tradicija i razvoj Sremskih Karlovaca od 30. juna do 7. jula u Sremskim Karlovcima će biti održana 31. Letnja škola crkvenog pojanja „Korneliju u spomen″.

Kao i prethodnih godina, program škole se odvija kroz nekoliko nivoa. U okviru aktivnosti tri muzičke radionice (mešoviti hor, pojačka grupa, dečiji hor), polaznici se pripremaju za svakodnevno učešće u bogosluženjima u karlovačkoj Sabornoj crkvi i za završni koncert koji će, tradicionalno, biti održan u svečanoj sali Karlovačke gimnazije. Mešoviti hor će voditi mr Vera Carina, dirigent Pančevačkog srpskog crkvenog pevačkog društva. Sa pojačkom grupom će raditi msr Marko Jovanović, teolog, pojac pri Sabornoj crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u Šapcu. Dečiji hor će voditi dr Nataša Đuragić, kompozitor, predavač na Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Novom Sadu.

Paralelno uz muzičke radionice, polaznici će svakodnevno, kao i do sada, pratiti ciklus predavanja – iz oblasti istorije srpske crkvene muzike, istorije književnosti i jezika, teologije i psihologije. Biće predstavljena i nova notna izdanja u oblasti crkvene muzičke literature. Među predavačima će biti prof. dr Danica Petrović, osnivač Letnje škole, prof. dr Nenad Ristović, profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, dr Nataša Marjanović, naučni saradnik Muzikološkog instituta SANU, koja je i autor programa, dr Danilo Mihajlović, teolog i psihoterapeut, msr Dejan Popov, inženjer, pojac i horski pevač u Srpskoj sabornoj crkvi u Temišvaru.

Održavanje ovogodišnje škole pomogli su Ministarstvo kulture, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, Opština Sremski Karlovci, SPC- manastir Velika Remeta, potpomci porodice Čenejac, Kreativni klub Eduko, Vinska kuća Živanović i Podrum Bajilo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA