Vreme čitanja: oko 1 min.

Pijanistkinja Milica Zidarić večeras u Ustanovi kulture “Gvarnerijus”

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ulaz na koncert večeras je slobodan, uz obavezne rezervacije zbog ograničenog broja mesta na kontakt Ustanove kulture “Gvarnerijus”

  • 0
Muzika Foto-ilustracija: Pixabay

Istaknuta pijanistkinja Milica Zidarić imaće samostalan koncert večeras na sceni Ustanove kulture “Gvarnerijus” u Beogradu, osnivača Jovana Kolundžije, a na programu su kompozicije Volfganga Amadeusa Mocarta i Frederika Šopena.

Umetnica na klaviru Milica Zidarić (33) rođena je u Šapcu, gde je završila osnovnu i srednju muzičku školu „Mihailo Vukdragović“, a u toj ustanovi angažovana je kao klavirski saradnik već punih 10 godina.

Osnovne, master, dve specijalističke i doktorske akademske studije klavira završila je na Fakultetu muzičke umetnosti (FMU) u Beogradu.

Naziv njenog doktorskog umetničkog projekta je “Kreiranje umetničke interpretacijce 24 prelida Sergeja Rahmanjinova”.

Umetničko usavršavanje završila je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u okviru programa Artist Diploma na Muzičkoj akademiji Talent Music Masters Courses u Breši tokom 2019/2020. i 2020/2021. godine.

U toku dosadašnjeg školovanja osvojila je mnoge značajne nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Održala je nekoliko koncerata u Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti u Beogradu (2007, 2008, 2012. i 2016.) na kojima je učestvovala njena rođena sestra Jelena Zidarić.

Solističke nastupa je imala 2011, 2013, 2017, 2018. i 2021, u Narodnoj biblioteci Srbije (2017), Ustanovi Gvarnerius - Centru lepih umetnosti Jovana Kolundžije (2018. i 2020) i Muzičkoj galeriji Zadužbine Ilije M. Kolarca (2021).

Koncertnu delatnost obogatila je i nastupima u klavirskom ansamblu sa sestrom Jelenom Zidarić.

Imale su veče kamerne muzike ruskih autora u velikoj sali FMU u Beogradu, na kojem su izvele “Svitu br. 1, op. 5 za dva klavira” – Sergeja Rahmanjinova.

Milica Zidarić je dobitnica stipendije Fonda za mlade talente Republike Srbije za školsku 2012/2013. godinu, koja se dodeljuje najboljim studentima završnih godina akademskih studija.

Član je Udruženja muzičkih umetnika Srbije od jula 2022.

Ulaz na koncert večeras je slobodan, uz obavezne rezervacije zbog ograničenog broja mesta na kontakt Ustanove kulture “Gvarnerijus”.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA