≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ide se na najniže porive, bez trunke kvaliteta": Kako je Oliver Dragojević osamdesetih govorio o narodnjacima

Vreme čitanja: oko 1 min.

"To je laka zabava. Tekstovi narodnjaka su jako loši i zato su pesme neobavezne", rekao je svojevremeno Oliver

  • 5
Oliver Dragojević Foto: Z. Milutinović/ATAImages

Oliver Dragojević je bio jedan od najpopularnijih muzičara bivše Jugoslavije. Tokom života dao je mnogo intervjua, a u jednom se osvrnuo i na narodnjake.

U intervju za ITD osamdesetih godina, prokomentarisao priču da su narodnjaci odneli primat zabavnom muzikom - u diskografiji i na estradi.

"Velika je kriza u zabavnoj muzici. Nema pravih pevača niti dosta kvalitetnih autora. Zato su narodnjaci iskoristili moment. Ne volim novokomponiranu narodnu muziku, ali to je moj subjektivizam.

Kada se sluša narodna muzika publika se ne opterećuje. To je laka zabava. Tekstovi narodnjaka su jako loši i zato su pesme neobavezne. Na našim koncertima običan narod se zamara, jer mora slušati poruku pjesama i poeziju. Takav je balkanski mentalitet.

Sve i svašta se sluša u toj novokomponovanoj muzici. Ide se na najniže porive, bez trunke kvaliteta. Valjda će se jednog dana kultivisati slušalačka publika koja konzumira svakojake diskografske prevare, uz nove narodnjačke VELIKE HITOVE - kako piše u reklamnim porukama!", rekao je svojevremeno Oliver, a prenosi Yugopapir i Index.hr.

(Telegraf.rs/izvor: Yugopapir/Draško Aćimović (ITD, 1985.))

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    6. jul 2023 | 15:23

    Nije živ, pa ne mogu adekvatno da odgovorim.

  • Vincent

    6. jul 2023 | 19:49

    U pravu je bio, jer "Narodnjaci" nisu isto što i narodna lepa muzika Šumadije, Makedonije, Bosne, Vojvodine, Crne gore..

  • Mi

    6. jul 2023 | 18:45

    Neka pociva uz muziku koju je pocenjivao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA