Vreme čitanja: oko 1 min.

Džez pijanista Bojan Zulfikarpašić objavio novi album

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izlazak albuma prati kratak film rediteljke Maje Uzelac "Bojan Z - As Is Movi" na Jutjubu na francuskom jeziku.

  • 0
Bojan Zulfikarpašić Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Džez pijanista Bojan Zulfikarpašić objavio je kao Bojan Z novi album "As Is", kog je snimio sam za klavirom tokom jednog dana, za francusku etiketu "Paradis Improvise".

"Sviram kako živim. Tokom svih ovih godina nije bilo mnogo razmišljanja - stvari se jednostavno dese, muzika izađe sama od sebe. Moja uloga jeste da to pratim i pustim je. Kako jeste", poručio je Zulfikarpašić.

Na prvom Zulfikarpašićevom solo albumu posle "Soul Shelter" (2012), nalazi se nekoliko Zulfikarpašićevih kompozicija, kao i obrada, među kojima su "Some Place Called Where" Vejna Šortera (Wayne Shorter) i "Self Portrait In Three Colors" Čarlsa (Charles) Mingusa.

"Mogu se istaći, njegovo prepoznatljivo i jedinstveno gospodarenje ritmom, svojstveno njegovim balkanskim uticajima, između ostalih, i izuzetne pijanističke veštine, koje ostavljaju utisak da su dirke njegov produžetak. Bojan je jedno sa svojim instrumentom", kaže se u saopštenju povodom izdanja.

Izlazak albuma prati kratak film rediteljke Maje Uzelac "Bojan Z - As Is Movi" na Jutjubu na francuskom jeziku.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA