≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Upoznajte Ljiljanu Popović: Ćerka je legendarnog Zahara, sarađivala je brojnim poznatim muzičarima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako se navodi, od Zahara je nasledila dar za muziku i izuzetan je vokal

  • 5
Ljiljana Popović Foto: Ustupljena fotografija/Privatna arhiva

Etno pevačica i kantautorka Ljiljana Popović je osveženje na našoj muzičkoj sceni. Ona je ćerka legendarnog kompozitora Milutina Popovića Zahara, a od njega je nasledila taj dar za muziku i izuzetan je vokal.

Liljana je pisac duhovnih pesama , kao i autorskih i inspirisanih našom tradicijom i bliska je i krugovima Patrijaršije. Svojevremeno je boravila i u Crnoj Gori po pozivu tadašnjeg Mitropolita Amfilohija koga je veoma poštovala , a gde je radila mnoge pesme i imala nastupe.

Do sad je objavila 4 albuma, među kojima su dva solistička sa grupom Živa voda i etno grupom Stupovi, i dva u saradnji sa našim poznatim muzičarima i decom, među kojima su Divna Ljubojević, grupa Neverne Bebe, Ljuba Ninković iz grupe S vremena na vreme, Jelena Tomašević, Ivan Bosiljčić...

Nastupala je širom našeg regiona, ali i u inostranstvu, Evropi , pa čak i Argentini gde je predstavljala našu zemlju na festivalima i kulturnim dogadjajima i duhovnim akademijama.

Ove godine je izašla pesma "Božićna svetlost" koju je radila sa decom i gde se u spotu pojavljuju baš i njen otac, zatim akademik Matija Bećković , kao i mnogi poznati glumci.

"Pesma i spot su humanitarnog karaktera, usmereni ka deci sa Kosova i Metohije, sad kada im je najviše potrebno. Uvek mi je čast i radost da radim sa decom. Pesma je jednim delom posvećena i našem dragom Mitropolitu Amfilohiju koji je rođen na Božić, i veoma je bio vezan za Kosovo i Metohiju", izjavila je svojevremeno autorka pesme Ljiljana Popović, prenosi K1.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čista 5

    14. jul 2023 | 15:06

    Sjajan je tekst. Ljiljanu je predivno slušati i uživati u njenom divnom glasu i muzici koju stvara. Trebalo bi je više zvati da gostuje po celoj Srbiji.

  • Mirjana Nikolic

    10. jul 2023 | 22:19

    Bravo za tekst, jedan od najlepših vokala na našoj muzičkoj sceni. I pesme su joj odlične. Izgleda da je bila malo povučena neko vreme. Gledala sam je u Narodnom pozorištu pre više godina sa grupom Živa voda.

  • Kosovka devojka

    10. jul 2023 | 20:25

    Prelepo peva i divne pesme piše. Njena pesma o Bogorodici mi je omiljena. Dolazila nam je često na Kosovo , bilo bi lepo da bude opet neki koncert .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA