≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Pogledao je i rekao: "Ne mogu više ovo da radim": Brajan Mej o penzionisanju Džona Dikona

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Znali smo da mu je barem potrebna pauza, ali se ispostavilo da se nikada nije vratio", rekao je gitarista grupe Queen

  • 0
grupa Queen Foto: Anwar Hussein / PA Images / Profimedia

Legendarni gitarista grupe Queen Brajan Mej rekao je da je njihov bivši basista Džon Dikon i dalje "deo" benda, piše NME.

Dikon se pridružio Queen-u 1971. i dao doprinos na svim albumima benda. Basista je napustio muzičku industriju 1997. nakon što je snimio Queen singl "No-One but You (Only the Good Die Young)“.

U intervjuu za The Guardian, Mej je odgovorio na niz pitanja koja su mu postavili fanovi. Jedan je pitao da li ima ikakvih "nagađanja" da će Dikon zauvek napustiti Queen.

Gitarista je odgovorio: "Sve što mogu da kažem je da je, istorijski gledano, Džon bio prilično osetljiv na stres. Svima nam je bilo teško, kada smo izgubili Fredija (Merkjurija), ali mislim da se Džon posebno mučio."

Nastavio je: "Uradili smo nekoliko stvari zajedno, 1996. godine, spot pesme "No One But You", pesmu koju sam napisao o Frediju kada smo postavljali statuu u znak sećanja na njega u Montreu (Švajcarska) – i jednu izložba u Parizu.

"Bila je ideja da otvorimo baletsku sezonu neverovatnim novim delom Morisa Bežara, o Mocartu i Queen-u. Svirali smo sa Džonom na basu, a Elton Džon je pevao sa nama.

U tom trenutku, Džon nas je samo pogledao i rekao: "Ne mogu više ovo da radim". Znali smo da mu je barem potrebna pauza, ali se ispostavilo da se nikada nije vratio."

grupa Queen Džon Dikon i Brajan Mej na koncertu grupe Queen Foto: Tony Mottram / Avalon / Profimedia

Objašnjavajući kako je Dikon još uvek uključen u akitvnosti grupe Queen, Mej je dodao: "Mislim da ne mogu da ulazim u detalje – moramo da poštujemo činjenicu da je Džonu sada potrebna njegova privatnost – ali on je i dalje deo mašinerije benda .

Ako imamo neku značajnu odluku, poslovno mudru, ona uvek prođe mimo Džona. To ne znači da razgovara sa nam, uglavnom ne, ali će komunicirati na neki način. On je još uvek u velikoj meri deo Queen-a."

(Telegraf.rs)

Video: Poslednje veče ovogodišnjeg Beer Festa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA