≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi gala koncert u našoj zemlji, Marija Jelić: "U Srbiju dovodimo eminente operske pevače"

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Fondaciju smo pokrenuli sa vizijom da ponudimo novi operski sadržaj u produkcionom, ali i edukativnom smislu", rekla je operska solistkinja Marija Jelić

  • 0
Marija Jelić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Dva spektakularna operska događaja biće izvedena u okviru prve Letnje operske akademije koju, u saradnji sa Internacionalnim letnjim operskim festivalom Morelia (Meksiko) organizuje Internacionalna operska fondacija.

„Fondaciju smo pokrenuli sa vizijom da ponudimo novi operski sadržaj u produkcionom, ali i edukativnom smislu. S tim na umu, u Srbiju dovodimo eminente operske pevače i predavače koji će mladim, talentovanim operskim umetnicima koji dolaze iz Kine, Amerike, Južne Amerike, Francuske, Severne Makedonije i drugih zemalja pomoći u sticanju znanja i unapređivanju svoje vokalne

tehnike kako bi bili spremni za svetske scene“, objašnjava operska solistkinja Marija Jelić koja je ujedno i idejni tvorac ove Fondacije.

I upravo u ovom trenutku, na režijskim i muzičkim probama sa mladim operskim umetnicima iz regions rade svetska imena poput Danijele Orlando koja je kao mentor radila na međunarodnom takmičenju Lučijano Pavaroti u Italiji, ali i u operama od Metropolitena, preko Vašingtona do velikih operskih kuča u Evropi. Uz nju, jedan od predavača je i tenor svetskog ranga Huan del Bosko, ujedno i osnivač Međunarodnog letnjeg operskog festivala u Moreliji (Meksiko), zatim Luis Ledesma baritone svetskog renomea koji je nastupao u Milanskoj skali, Berlinskoj opera, opera u Barseloni, teatru Kolon u Argentini i mnogim operskim teatrima u SAD..

„Škole poput ove su, verujem, izutetno važne za mlade umetnike, jer je za njih ovo ne samo prilika da steknu scensko iskustvo već i prilika za umrežavanje sa dirigentima, rediteljima i drugim pvačima i karta koja, na koncu, vodi ka svetskim scenama“, dodaje Del Bosko.

Prvu priliku da pokažu novousvojeno znanje polaznici škole imaće već u nedelju, 23. jula, u svečanoj Sali Doma Vojske. Tom prilikom predavači i polaznici izvešće najpoznatije operske numere u okviru Gala koncerta uz pratnju Srpskog simfonijskog orkestra a pod dirigentskom palicom maestra Davida Boldrinija. Koncert počinje u 20 časova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA