Vreme čitanja: oko 1 min.

Tom Džons se oglasio povodom odluke da se njegova pesma više ne peva na ragbi utakmica u Velsu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tokom koncerta u zamku Kardif ove subote (22. jula), Džons je govorio protiv cenzure pesme i izveo njenu obradu za svoju publiku

  • 0
Tom Džons Foto: Tanjug/AP/Hussein Malla

Tom Džons se izjasnio protiv odluke da se zabrani pevanje njegove pesme "Delilah" tokom velških ragbi utakmica.

Hit iz 1968. godine, koji je napisao Beri Mejson, bila je numera koju je hor često pevao na ragbi utakmicama u Velsu. Međutim, u februaru je velški ragbi savez najavio da ga više neće izvoditi horovi na stadionu Principaliti zbog konotacije nasilja u porodici.

Odluka je povezana sa tekstom pesme, koji opisuje čoveka koji ubija svoju devojku nakon što je uhvaćena sa drugim muškarcem.

Tokom koncerta u zamku Kardif ove subote (22. jula), Džons je govorio protiv cenzure pesme i izveo njenu obradu za svoju publiku.

"Ne možete nas sprečiti da pevamo "Delilah". Možete li zamisliti? Ko je bio čovek koji nije želeo da pevamo "Delilah"? Možda spreče hor da je peva, ali nisu zaustavili publiku. Nastavite da pevate – i ja ću nastaviti da pevam", rekao je Tom Džons, prenosi NME.

Ovo nije prvi put da je Džons progovorio o kontroverzi oko pesme. Još 2014. godine branio je pesmu kada su bili pozivi da se zabrani, i tvrdio je da ga je to što je peva uživo učinilo "veoma ponosnim što je Velšanin".

"Volim da je slušam kako se peva na utakmicama ragbija. Veoma sam ponosan što sam Velšanin. Mislim da ako gledaju u tekst o muškarcu koji ubija ženu, to nije politička izjava. To je samo nešto što se dešava u životu da mu je (žena) bila neverna i on to jednostavno izgubi", rekao je svojevremeno Džons.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA