Vreme čitanja: oko 2 min.

Vera se susreće sa uznemirujućim pretnjama zbog nove pesme: Stolićeva uputila snažnu poruku

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Uprkos svim pretnjama, ja ću nastaviti da ponosno i punim srcem koračam ovim tlom prenoseći srpsku pesmu", navela je pevačica

  • 3
Vera Stolić Foto: Privatna arhiva

Vera Stolić, mlada i talentovana pevačica srpske tradicionalne muzike, poznata nam je po svom radu i zalaganju za očuvanje naše kulturne baštine kako na području Kosova i Metohije, tako i širom Srbije i Crne Gore. Svojim radom, kako ističe, želi da srpskom narodu širom sveta prenese poruku o značaju očuvanja našeg kulturnog nasleđa.

Pre svega, najveći odziv i podršku dobija od svog naroda sa Kosova i Metohije kao i iz Crne Gore. Međutim, objavivši svoju novu pesmu „Ne dam nikom ono što je moje”, postala je trn u oku onima koji se protive i koji na razne načine pokušavaju da unište sve ono što je srpsko. 

Naime, pesmu je objavila najstarija i najprestižnija diskografska kuća PGP RTS i od tog momenta, pored mnogobrojnih pozitivnih komentara, Vera se susreće i sa raznim pretnjama i porukama uznemirujućeg sadržaja.

Na društvenim mrežama, bilo je mnogobrojnih pokušaja sabotiranja njene pesme koja, kako se iz samog naslova zaključuje, nosi jednu veoma jaku poruku. Po svemu sudeći, reč je o pripadnicima Albanske zajednice, koji žive na području Kosova i Metohije.

Vera Stolić Foto: Privatna arhiva

Ono što je posebno zasmetalo, a u čemu se ogleda Verina hrabrost i istrajnost, jeste odlazak na Kosovo i Metohiju i snimanje spota na mestima u kojima trenutno ne žive pripadnici srpskog naroda.

Naime, Vera je želela da pokaže, kako svom narodu, tako i drugima, da će trag srpstva uvek biti prisutan čak i na mestima sa kojih su Srbi odavno proterani:

"Ja sam poreklom sa Kosova i Metohije i ovim putem želim svima da kažem da koliko god se trudili i pokušavali, pa makar nas i sve proterali, to je naša zemlja, zemlja koja je natopljena krvlju naših predaka koji su se za nju vekovima borili. Govore mi da sam na svom području ugrožena, da više neću videti svoja tri prsta i da tamo nikada više neću kročiti. Međutim, uprkos svim pretnjama, ja ću nastaviti da ponosno i punim srcem koračam ovim tlom prenoseći srpsku pesmu. I želim da se zahvalim svima onima koji me na različite načine sabotiraju i da poručim da je ovo početak i da sam zahvaljujući svemu ovome još motivisanija da nastavim svoj rad u ovom pravcu. Jer, kako ističe naš pesnik i akademik Matija Bećković: Kosovo nije 15 odsto teritorije srpske zemlje, već 100 odsto obraza, časti i srpskog dostojanstva."


Vera Stolić Foto: Privatna arhiva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ideeemo samo jako.

    28. jul 2023 | 16:45

    Ziva vera, snaga iz nje bije, umiru albanci, od snazne srbije. Zivelo pravoslavlje.

  • Srbi

    28. jul 2023 | 20:27

    Vera Bravo! Samo Pametno, Mudro i Hrabro Nastavi Tako! Bog Postoji, Srpstvo Pravoslavlje Postoji, Ljubav i Moral Postoji, Istina Postoji, Pravda Postoji I Uvijek Će Postojati!

  • Goran

    29. jul 2023 | 07:26

    Bravo vera bravooo.samo napred pa da se skoro vidimo u grandu na promociji nove pesme.zivelo kosovo i metohija zivela srbija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA