Vreme čitanja: oko 2 min.

Bila je velika zvezda '80-ih, jedan trenutak u životu će pamtiti, čula je glas: "Umrećeš, ako nastaviš tako"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Belinda Karlajl je uspela da pobedi u borbi protiv poroka

  • 0

Osamdesete su iznendrile mnoge svetske zvezda, a jedna takva je svakako i Belinda Karlajl. Stekla je popularnost još kao pevačica čuvene ženske grupe The Go Go's, a kao članica iste primljena je u Rokenrol kuću slavnih.

Nakon raspada ovog sastava 1985. godine, Belinda započinje solo karijeru, i to uspešnu. Karlajlova je tek pokazala da je materijal za "velike stvari" u svetu muzike.

Počela je ređa hitove, koji se i dan danas rado slušaju. To su, na primer, "Mad About You", "I Get Weak", "La Luna", "Leave A Light On", "Circle In The Sand", "Summer Rain", "Heaven Is A Place On Earth"...

Sve ovo joj je dala planetarnu slavu, ali bilo je i teških trenutaka za nju.

Imala je kokainsku zavisnost, poremećaj u ishrani. Takođe, konzumirala je i druge narkotike. Kako je priznala, LSD, MDA i druge.

U intervjuu iz 2017. godine, Belinda je rekla za The Guardian da je upotreba narkotika mogla i da je ubije.

Kako se navodi, godine 2005, na vrhuncu zloupotrebe droga, Karlajl je provela tri dana u izolaciji u londonskoj hotelskoj sobi konzumirajući kokain.U jednom trenutku se prisetila da se pogledala u ogledalo i da se uplašila što "nije videla ni svetlost ni dušu" u njenim očima.

"Sedela sam u svojoj sobi i konzumirajući (kokain) celo veče. Između crta (kokaina), pušila sam cigarete, igrala igrice na laptopu i koračala po sobi. Mora da sam popušila deset paklica cigareta za dva dana", rekla je Belinda Karlajl.

Trećeg dana, Belinda je rekla da je imala viziju kako je pronađena mrtva u hotelu, praćena slušnom halucinacijom u kojoj ju je glasan glas obavestio: "Umrećeš ovde ako nastaviš ovako."

Upravo ova situacija je naterala Karlajlovu da promeni život. Kako kaže, trezna je od 2005. godine.

"Više ne pušim, ne pijem i više se ne drogiram. Veoma sam zaljubljena u svoj budizam", rekla je Belinda Karlajl "The Sidney Morning Herald" 2014. godine.

Inače, pevačica i dan danas nastupa, kako solo, tako i sa grupom The Go Go's, koja je opet formirana 1999. godine, i snima albume.

Koja vam ja omilenja pesma Belinde Karlajl? Prisetimo se nekih.

Belinda Karlajl - "Leave A Light On":

Belinda Karlajl - "Heaven Is A Place On Earth":

Belinda Karlajl - "La Luna":

Belinda Karlajl - "Summer Rain":

Belinda Karlajl - "Circle In The Sand":

Belinda Karlajl - "I Get Weak":

Belinda Karlajl - "Mad About You":

(Telegraf.rs/Wikipedia)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA