≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mirej Matje: Volim ruski narod, ne bih pevala ni za Ukrajinu ni Rusiju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ona je takođe ocenila da predsednik Francuske Emanuel Makron nema kvalitet dobrog mirovnog posrednika za Ukrajinu

  • 0
Mirej Matje Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Francuska šansonjerka Mirej Matje, koja je na početku rata u Ukrajini govorila da je njen odnos s Vladimirom Putinom poseban i da joj je ruski narod u srcu, izjavila je da u ovom trenutku ne bi pevala ni kako bi podržala Ukrajinu, ali ni Rusiju, jer bi to bio politički nastup, prenosi Figaro.

Ona je takođe ocenila da predsednik Francuske Emanuel Makron nema kvalitet dobrog mirovnog posrednika za Ukrajinu.

"Čekam da se pojavi jak posrednik poput jednog Mandele kako bi izazvao varnice, ali sumnjam da bi to mogao da bude Emanuel Makron", rekla je Matje u intervjuu za jučerašnje izdanje lokalnog lista Var-Maten.

Na pitanje da li bi održala koncert podrške ukrajinskom narodu, ona je odgovorila da bi "to bilo politički" i da to ne želi.

"Ni za Ukrajinu a ništa više ni za Rusiju, iako volim taj veliki narod, kao što sam vam već rekla prošlog leta", podsetila je francuska pevačica.

A prošlog leta za isti francuski list, Matje je ispričala da je njen odnos s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom drugačiji nego s običnim šefom države.

"On me je lično primio više puta kada sam tamo pevala", govorila je Matje o Putinu prošlog leta, kada je rat u Ukrajini trajao već skoro pola godine.

Ona je tada rekla da je Rusija velika zemlja. "Rusi vole Francusku i to je narod koji mi je u srcu", izjavila je čuvena šansonjerka.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA