Vreme čitanja: oko 1 min.

Muzički festival "Aranđelovac zove" 25. i 26. avgusta za nove bendove

Vreme čitanja: oko 1 min.

Festival će se tokom dva dana maratona odigrati na otvorenom sportskom terenu Sportsko rekreativnog centra "Šumadija"

  • 0
Koncert Foto: Pixabay

Muzički festival "Aranđelovac zove" u organizaciji istoimenog Udruženja građana biće održan 25. i 26. avgusta u Aranđelovcu, najavljeno je na društvenim mrežama, saopštili su organizatori.

Festival je usmeren prvenstveno na promociju neafirmisanih i demo bendova, tako da se u programu ne nalaze "mejnstrim" rok zvezde koje publika gleda na gotovo svim domaćim manifestacijama širom Srbije, prema odluci direkcije.

U dva dana će se predstaviti 16 bendova (osam po danu) koji su odabrani od preko 40 prijava.

Grupe će se takmičiti za vredne nagrade kao što je snimanje autorskog singla u muzičkom studiju u Aranđelovcu, učešće na četvrtom izdanju poznatog festivala "Roll and Blues Fest" 2024. u Aranđelovcu, kao i električna gitara za najboljeg gitaristu.

Festival će se tokom dva dana maratona odigrati na otvorenom sportskom terenu Sportsko rekreativnog centra "Šumadija".

Prvog dana će svirati sastavi - "Wanzhulj", "Promonael", "Echo Spiritus", "Restore", "Petra", "Karakondžule", "Rulja Inc" i "Oslobodioci".

Drugi dan će obeležiti grupe "Ozarje", "BBA", "Midoli", "Adam", "The Trash" (Tribute bend to "The Clash"), "Sara Džesika panker" (beogradski pank rok sastav je dobio ime prema holivudskoj glumici Sari Džesiki Parker), "Čvrge" (požarevačko-kragujevački ska pank bend nastao 2011, sa prvim nazivom "Serbska") i "Čikine bombone" (psihobili trio nastao 1998. u Beogradu, originalni naziv im je bio "Grandpa Candys" prema junaku Džimiju Kendisu, iz andergraund stripa 50-ih godina).

Stručni žiri festivala i takmičenja "Aranđelovac zove" (Aranđelovac Calling) čine - Zoran Lazarević "Betmen", Olga Kepčija - radio voditeljka i novinarka, Vlada Janković Džet - muzičar i radio voditelj, Rodoljub Stojanović Rođa - vlasnik diskografske kuće "Multimedia Music", dok će peti glas dati publika u slučaju da bude nerešeno.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA