Vreme čitanja: oko 1 min.

"Bilo me je sramota kao žensko": Majka Džordža Harisona se grozila što fanovi Bitlsa vrište na koncertima

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Niko razuman ne bi platio i stao u red za kartu samo da bi stajao na sedištu i vrisnuo i ne bi čuo nijedan zvuk sa bine", navela je Luiz Harison u jednom pismu

  • 0
The Beatles Bitlsi / Foto: Profimedia

Pismo koje je napisala majka Džordža Harisona otkrilo je da joj se "gadilo" kada publika vrištati tokom nastupa Bitlsa uživo.

Kako prenosi BBC News, Luiz Harison je to dala u pismu koje je poslala mladoj obožavateljici čuvene grupe koja se zove Dženet Grej. Za njih dve se kaže da su imale redovnu pisanu prepisku između 1963. i 1966. godine.

Tih 25 pisama ide na aukciju, koja će se održati u subotu, 26. avgusta u Liverpulu.

U jednom odgovoru, Luiz je rekla da joj se "gadi način na koji su takozvani fanovi samo vrištali" na jednoj od svirki Bitlsa u Mančesteru.

"Niko razuman ne bi platio i stao u red za kartu samo da bi stajao na sedištu i vrisnuo i ne bi čuo nijedan zvuk sa bine. Zaista me je bilo sramota što sam žensko", navodi se u pismu.

Očekuje se da će dotično pismo koštati 100-150 funti.

Ponudivši Dženet nekoliko saveta, Luiz je napisala: "Nadam se da ćeš pokušati da zapamtiš da je tvoja mama tvoja najbolja prijateljica, čak i ako se ne vidiš oči u oči oko nekih pitanja. Hvala Bogu, dobro se slažem sa svo četvoro dece, a oni jedno sa drugim."

Prema Beatles Story-ju, Luiz i Džordžov otac Harold bi "pozivali fanove u svoj dom i voleli da ćaskaju sa fanovima o uspehu njihovog sin". Majka pokojnog muzičara, koja je umrla 1970. godine, u dobi od 59 godina, odgovorila je na hiljade pisama fanova Bitlsa širom sveta.

u drugim pismima, Luiz je izrazila zabrinutost za zdravlje svog slavnog sina, spomenula je manju saobraćajnu nesreću u kojoj je on bio umešan, i priznala da se oseća preplavljeno svim pismima obožavalaca koje je dobila.

U pismu od 14. avgusta 1966. stoji: „Nadam se da će momci imati uspešnu turneju po Americi uprkos svim glasinama koje smo čuli", piše NME.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA