Vreme čitanja: oko 1 min.

Gitarista grupe Rage Against The Machine priredio iznenađujući koncert za štrajkače

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Oni prave istoriju ovde na trotoaru ispred studija Paramount, a ja sam ovde da ih podržim i izrazim svoju solidarnost", rekao je Tom Morelo

  • 1
Tom Morello Foto: Profimedia/ddp USA

Gitarista grupe Rage Against The Machine Tom Morelo odsvirao je koncert iznenađenja štrajkačima ispred Paramount studija u Holivudu.

SAG-AFTRA, najveći sindikat u Holivudu, koji predstavlja 160.000 glumaca i izvođača, i Savez američkih pisaca (WGA) trenutno su u štrajku jer traže povećanje osnovne plate i reziduala u doba striminga.

Takođe se nadaju da će pregovarati o zaštitnim merama protiv neregulisane upotrebe veštačke inteligencije u filmskoj industriji.

Govoreći pre nastupa, Morelo je rekao za NME da želi da stane rame uz rame sa glumcima i piscima: "Oni prave istoriju ovde na trotoaru ispred studija Paramount, a ja sam ovde da ih podržim i izrazim svoju solidarnost."

Gitarista, koji je sebe opisao kao "ponosnog sindikalnog čoveka", aplaudirao je glumcima i piscima što su "pokrenuli svoju moć i pokazali šta znači solidarnost".

On je dodao da su štrajkovi koji su u toku u industriji zabave deo šireg pokreta organizovane radne snage širom zemlje koji su neki nazvali "vruće radno leto".

"U Sjedinjenim Državama trenutno imamo najveći talas štrajkova i organizovanja u poslednjih 40 godina. U gradu trenutno imamo i hotelske radnike [u štrajku], tako da su redovi za proteste vrući", rekao je Morelo.

Morelov 15-minutni set uključivao je pesme "Union Song", "Hold The Line", "Union Town" i obradu pesme Vudija Gatrija "This Land Is Your Land".

"Pravio sam muziku tokom celog svog života da bi se puštala na linijama fronta. Dakle, danas je samo još jedan dan u kancelariji u vezi s tim“, rekao je Morelo, preneo je NME.

Pogledajte kako je to izgledalo:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA