≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na Saboru violinista dodeljena prva majstorska pisma

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovogodišnji Sabor razlikuje se od prethodna četiri, jer je glavni takmičarski deo bio rezervisan za juniroske kategorije

  • 0
Violina Foto: Pixabay

Druge večeri 5. Sabora violinista Srbije u suvoborskom selu Pranjani, dodeljena su prva majstorska pisma najboljim violinistima, a posetioci su imali priliku da duže od tri sata uživaju u nastupu osmorice najboljih violinista Srbije.

Tu prestižnu nagradu dobili su Momo Stanojević, Perica Vasić, Elvis Veljković, Dejan Paunović Vlauca, Saša Petrović, Branko Ristić, Momir Jovanović i Siniša Dragutinović Voz, a Božo Simić, kao najstariji violinista Zapadne Srbije dobio je priznanje omiljenog violiniste.

Ovogodišnji Sabor razlikuje se od prethodna četiri, jer je glavni takmičarski deo bio rezervisan za juniroske kategorije, dok je umesto seniorskog takmičenja urpiličeno nadsviravanje osam najboljih violinista i dvojice omladinaca koji su već osvajali nagrade u Pranjanima i koji se smatraju budućnošću ove manifestacije.

Tako su Igor Pejović, prošlogodišnji dobitnik Zlatne violine i Ranko Djurić, dobitnik nagrade za najizvornije muziciranje na prvom Saboru, kao mladi violinisti, dobili priliku da nastupe sa majstorima kraljice instrumenata.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Pobednik Sabora violinista Srbije u kategoriji od 8 do 12 godina David Đorđević

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA