Vreme čitanja: oko 2 min.

"Nije kuća na prodaju": Dečak oduševio kad je iz publike srčano znao svaki stih ove pesme

Vreme čitanja: oko 2 min.

U naručju svoje majke iz sveg glasa pevao je stihove poznate narodne pesme "Nije kuća na prodaju" koju je pred saborašima izvela Snežana Babić Sneki

  • 0

Svako vreme sa sobom nosi nove trendove u svim segmentima, pa se tako i muzički ukus današnje omladine mnogo razlikuje od ukusa starijih generacija. Zato i ne treba da čudi što mališani u glas pevaju po mnogima i ne baš tako poučne stihove popularnih trep, rep i hip-hop izvođača koje smatraju svojim idolima.

Međutim, da može i drugačije najbolje je pokazao jedan dečačić koji je oduševio na hiljade prisutnih na Saboru violinista u Pranjanima. U naručju svoje majke iz sveg glasa pevao je stihove poznate narodne pesme "Nije kuća na prodaju" koju je pred saborašima izvela Snežana Babić Sneki.

- Kad sam video njega tako malog kako srčano peva tu pesmu i stihove zna napamet, puno mi je bilo srce. Ima još dece koja poštuju i srpsku tradiciju i običaje i koja neće tako lako napustiti porodično ognjište da bi bili došljaci u velikim gradovima. Ovakva deca su budućnost Srbije, a upravo ova manifestacija koja je preporodila Pranjane pokazuje da i te kako ima života u srpskim selima, rekao je za RINU novinar i autor Sabora Gvozden Nikolić koji je i snimio ovog fantastičnog dečaka.

Sabor violinista u Pranjanima ove godine održan je peti put i oborio je sve rekorde posećenosti. Domaćin svetkovine bio je istaknuti srpski umetnik, Radoš Bajić. On je dušu i srce Pranjanaca najbolje pokazao u svom novom ostvarenju Misija Halijard.

- Svi ljudi koji žive ovde, treba da budu svesni koliko su srećni. Bog ovde nije štedeo kad je delio ni lepotu, ni rodne njive, ni čistu vodu. Srećan sam kad čujem da ovde ima veliki broj porodica sa troje i više dece. Selo Pranjani za deset godina biće srpsko nacionalno blago, izjavio je Bajić.

Na velikoj pozornici svoja gudala su prve večeri ukrstili mladi takmičari, dok su u subotu nekoliko sati u nadsviravanju proveli majstori violine.

Na hiljade saboraša uživalo je u umilnim zvucima koji diraju pravo u srce, a mnogi nisu odoleli i zaigrali su dobro, staro užičko kolo.

(Telegraf.rs/izvor: RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA