Vreme čitanja: oko 1 min.

Marija Jelić debitovala u Bartokovoj operi "Zamak Modrobradog" u Estoniji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jelić je tamo nastupila sa ulogom Džudit zajedno sa estonsko-ukrajinskim baritonom Pavlom Balakinom, dirigentom Anatolijem Ščurom, simfonijskim orkestrom grada Narve i u režiji litvanske rediteljke Agne Ambrozajtite

  • 0
Marija Jelić, Rajićeva Foto: Nikola Anđić

Naša renomirana umetnica, sopran Marija Jelić, ispraćena je 17. avgusta ovacijama nakon održane premijere opere Bele Bartoka "Zamak Modrobradog" na operskom festivalu u Narvi (Estonija), saopštiio je pr tim Marije Jelić.

Jelić je tamo nastupila sa ulogom Džudit zajedno sa estonsko-ukrajinskim baritonom Pavlom Balakinom, dirigentom Anatolijem Ščurom, simfonijskim orkestrom grada Narve i u režiji litvanske rediteljke Agne Ambrozajtite.

Predstava je izvedena sa velikim uspehom, o čemu su pisali vodeći estonski mediji, a naša mlada operska diva je ovu Bartokovu operu izvodila na mađarskom jeziku.

Tim povodom Marija izjavila da joj je velika čast što se posle dve godine vratila u Narvu, gde je prethodno izvodila ulogu Mimi u produkciji Pučinijeve opere "Boemi" i da joj je veliki izazov predstavljala ova uloga kao i samo izvođenje na mađarskom jeziku.

"Ova opera je veoma impresivno, kapitalno Bartokovo delo, koje ima veoma jasnu i čvrstu poruku o ljudskom duhu, o emocijama i volela bih ponovo da je pevam. Za mene je ovo bilo veoma neobično iskustvo imajući u vidu da prvi put pevam na mađarskom jeziku i zaista sam uživala u produkciji sa sjajnim umetiničkim timom"

Marija Jelić predstavljena je u Estoniji kao jedna od najupečatljivijih soprana nove generacije iz Balkanskog regiona koja je već poznata u zemljama Baltika gde je nastupala i u Letoniji, a gde takođe ima zakazane nastupe i za sledeću godinu.

Marija je ove godine nastupala kao solista sa Beogradskom filharmonijom, Sofijskom filharmonijom, održala je koncert u Karnegi holu u oktobru 2021. godine, nastupala je 2021. na koncertu Plasida Dominga na Tašmajdanu.

Nastupiće u operi "Andre Šenije" 1. oktobra u MTS Dvorani.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA