Vreme čitanja: oko 2 min.

Zoe Kida: Na jesen bi trebalo da se pojavi EP "Žena dete"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prema njenim rečima, duvačka sekcija je neodvojiva od nje, jer voli da čuje zvuk koji je slušala kroz ceo život

  • 1

Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je pop pevačica Zoe Kida (Kiddah), koja je govorila o svom nastupu 25. avgusta u okviru Kontakt festivala.

Kida je rekla da će sa svojim pratećim bendom imati kraći nastup, uz Svemirka i Elemental koji su joj srodni žanrovski.

Prema njenim rečima, duvačka sekcija je neodvojiva od nje, jer voli da čuje zvuk koji je slušala kroz ceo život.

"Soul ide uz sve što radim. Prateće vokale još uvek nemam, ali verovatno će ih biti kad budem pravila veći solistički koncert", najavila je Kida.

Kida je navela da su je akumulirana iskustava na muzičkoj sceni, uz "preslušavanje tona i tona muzike kroz ceo život", dovela do sopstvenog autorskog pečata.

Na jesen bi se trebalo pojaviti njen EP "Žena dete", sa pesmama nastalim tokom pandemijskog zatvaranja, koje je donelo "otvaranje u smislu inspiracije".

Prema njenim rečima, u pesmama je obuhvatila "sve što su žene spremne da urade, njihove potencijale i šta im pali vatru u srcima".

"To me intrigira - ženska snaga. Tako je nastao 'žena pena, žena stena', jedan do mojih najomiljenijih citata. Kada bih mogla da opišem ženu na najbolji način, to je 'žena pena, žena stena'. To su dve strane žene", istakla je muzičarka.

Na koncertima su za Kida najvažnije nove pesme, iako izvode i neke nastale dok je bila u sastavu Zemlja gruva, a pored predstojećeg "Žena dete", radi i na drugom EP-u koji bi trebalo da izađe početkom 2024. godine.

"Ima puno ideja i pesama u nastanku. Puno toga da se kaže. I to je najvažnije, da pokrenemo dobar talas. Ne toliko feministički, pošto to nije idejno moja polazna osnova. Moja inspiracija su žene, ali na dobar, kvalitetan način. Želim da dam nadu kroz muziku", navela je Kida.

Istakavši da želi pružiti drugačiji pogled na muziku, koja je dosta unificirana što se tiče zvuka, Kida je ocenila da "ima mnogo prostora i slušalaca koji ostaju bez muzike koju bi želeli da čuju".

"Kroz pesme dajem motivaciju ženama da vole sebe. To je ključna stvar. Da se obratimo sebi, ne na banalan, nego regenerišući način. Muzika je najbolja polazna osnova", zaključila je Kida.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djole

    25. avgust 2023 | 11:30

    kakav nevidjeni talenat ova zena ima kao i njena koleginica Konstrakta, a sa kakvim pogresnim ljudima saradjuju na sceni . Njihov talenat je jedno a zananje iz muzickog biznisa sasvim drugo. Zato pop rok izvodjaci i propadaju jer hoce da rade kako su oni zamislili a ne kako se to radi svuda u svetu. Njima su puna usta uspeha, sveta i kako to stranci rade. A niko od te ekipe nije spreman da se povinuje pravilima igre. Evo sad ce i JK da bude ekluzivaca i da peva EKV moguce kad prodane pod Virgin etiketaom ... kako srbi zamisljaju estradu i biznis... zalosno... dajemo pare telekoma za extradni cirkus a onda oni izdaju za stranu firmu ! Deca koju lecimo sms cekaju na pare od telekoma a za JK ima da se izvinjavam se na izrazu "glupira" .... svaka cast srbijo sto cutis

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA