Vreme čitanja: oko 3 min.

Đule: Van Gogh ima snimljenih sedam novih pesama

Vreme čitanja: oko 3 min.

Van Gogh održao odličan koncert na Zemun Festu

  • 1
Belgrade Beer Fest Foto: Amir Hamzagic/ATA Images

Beogradski rok bend Van Gogh održao je koncert na Zemunskom keju u okviru programa 10. Zemun Festa, a frontmen Zvonimir Đukić Đule otkrio je specijalno za Tanjug da su snimili sedam pesama za predstojeći novi album.

Kao i uvek, grupa ima veoma obimnu koncertnu turneju uzduž i popreko cele Srbije i regiona na samostralnim svirkama i kao gostovanje na mnogim manifestacijama i festivalima.

"Svaki put nam je drugačiji utisak kada sviramo. Posebno nam je drago da smo deo jubilarnog 10. po redu "Zemun Festa". Ovo je fantastična manifestacija. Volim da kažem – „predjite preko mosta i u Zemunu nikada rokenrola dosta“, istakao je u svom maniru lider grupe Đule.

Pevač, gitarista, kompozitor, tekstopisac, autor svih pesama je naglasio da mu je drago da su ovu godinu kao bend muzikom i stihovima potpisali i ukrasili legendarni rok sastavi „Partibrejkers“ koji su nastupali veče pre Van Gogh-a i YU Grupa, koja je zatvorila 10. Zemun Fest.

"Ovo je pravi rokenrol triling za vikend pre početak škole. Nećemo preterivati da su tri benda gde spadamo i mi možda najbolji, jer sve naše rokenrol kolege cenimo i poštujemo. Ima tu dosta dobre muzike, svi zajedno se odupiremo nečemu što se zove – aktuelni kulturološki nesporazum", ocenio je frontmen benda.

Bend je priredio koncert od puna dva sata, a pored bine kao gosti slušale su ih razne kolege, medju kojima su upravo braća Dragi i Žika Jelić ispred "YU Grupe", deo "Riblje čorbe", tako da svi vole jedni drugima da pruže podršku.

"Zemunski kej na platou kod restorana „Venecija“ i učešće na Zemun Festu je za njih premijera, nova teritorija kao poseban izazov.

"Uvek volimo nova mesta za svirke. Suština ovog muzičkog putovanja i jeste intriga, neizvesnost, novi prostori, susret sa publikom u različitim ambijentima. Nekako taj energetski naboj uvek nas testira kao bend kakvi smo napolju, u klubu, kakvi smo u velikom prostoru, da li smo izgubili tu kreativnu oštricu i kreativni zagrljaj sa publikom", primetio je Đule i dodao da razmišlja da li su se nekad uspavali u velikim prostorima, ili im je nekad draži intimniji klub.

Belgrade Beer Fest Foto: Amir Hamzagic/ATA Images

Rokenrol bend koji postoji 37 godina planira uskoro da zaokruži letnju turneju i da polako izlazi u javnost sa novim singlovima uz spotove za novi 11. studijski album.

"Van Gogh ima snimljenih sedam novih pesama. To je u potpunosti novi kreativni nivo i sloj za našu grupu. Pravimo iskorak, kao i svaki prethodni put. Publika je navikla od nas da se nikada ne ponavljamo, da ne budemo isti, a da opet ostanemo svoji, tako je i ovog puta. Verujem da će te pesme biti na radost i po volji publike, ali ono što je najvažnije, svi novi singlovi su visoko koncertno kalorični", duhovito je otkrio vodja jednog od najtraženijih srpskih rok bendova poslednjih decenija.

Prethodni album "More bez obala" snimili su 2019. godine.

Možda se nekad čini da je festivala previše, a opet za one druge je premalo, te se ima potreba za osnivanjem novih projekata, kao što je sinoć prvo izdanje jednodnevnog rok festivala "Memorijalni moto skup Ivan Petrović", održan kod Skejt parka na beogradskom Ušću.

"Nikad dosta zdrave i dobre poruke mladima. Po mom mišljenju to je ono što je najnužnije i najneophodnije u ovom trenutku. Ta poruka mladim ljudima da ne posustanu, da se okrenu muzici, sportu, pesmama, zdravom životu, jeste poruka koju ćemo svi deliti sa njima dokle god smo aktivni i aktuelni", zaključio je Zvonimir Đukić Đule za Tanjug.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA