≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Darko Rundek održao dva magična koncerta u Botaničkoj bašti i poslao snažnu poruku

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nakon dva i te kako uspešna koncerta u Botaničkoj bašti, pitali smo Rundeka o njegovim utiscima

  • 0

Darko Rundek i njegova Ekipa održali su dva koncerta, 26. i 27. avgusta, u Botaničkoj bašti "Jevremovac".

"Ako hodaš sam ispod praznog neba, a ljubav ti treba, il' vise na tebi, a ti to ne bi, budi sretan jer si mlad"... Prvi su stihovi pesme "Mlad", čiji su se zvuci prelamali širom Jevremovca, a Rundekov glas i zvuci gitare, odveli su u sve prisutne u totalno neki drugi svet na neka dva sata.

"Uspomena", "Grane smo na vjetru", "New world"... a onda su na red došle nežne "Ruke".

Publika već treću godinu u Jevremovcu od reči do reči i u glas peva sa Rundekom pažljivo odabrane pesme - "Sejmeni", "Ay Carmela", "Uzalud pitaš", "Makedo", "Bi mogo da mogu"...

U toj magiji koju je stvarao na sceni učestvovala je, naravno, i njegova Ekipa - saksofonistkinja Ana Kovačić, trubač Igor Pavlica, na bas gitari Roko Crnić, udaraljkama i vibrafonu Miro Manojlović i Silvio Bočić za bubnjevima.

I kada se činilo da je vreme za vraćanje u realnost, Rundek bi još jednom izašao na scenu i zvanično bi sa "Šejn", a potom i "Šalom od svile" stavio tačku na ovogodišnje druženje u Jevremovcu.

Nakon dva i te kako uspešna koncerta u Botaničkoj bašti, pitali smo Rundeka o njegovim utiscima.

"Bilo je super i pre dve godine, i pre godinu dana, ali ova dva su nešto novo i nešto se još lepše dogodilo. Ja sam uživao, baš sam zadovoljan".

Rundek, Ekipa i Long Play iz godine u godinu prave mali korak u zaštiti životne sredine, time što se na koncertima ne koriste jednokratne plastične čaše, već svaki posetilac dobije svoju brendiranu i trajnu plastičnu čašu.

"Mislim da su te čaše vrlo bitna stvar. Mali napor koji ukazuje na svesnost. Ima tu nekoliko čaša, ali da je neki 'normalan' koncert ovde bi sada bila hrpetina, tako da to su sve neki koraci koji su važni da budemo ponosni na svet", zaključio je Rundek.

Intervju sa Darkom Rundekom pogledajte na snimku na početku teksta.

(Telegraf.rs)

Video: Darko Rundek i Ekipa održali sjajan koncert u Botaničkoj bašti "Jevremovac"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA