Vreme čitanja: oko 2 min.

Nikola Vranjković 7. septembra u Botaničkoj bašti: "Biće ovo drugačiji koncert..."

Vreme čitanja: oko 2 min.

Uz Nikolu Vranjkovića nastupa sastav u kome su bubnjar Vladan Božilović, basista Miroslav Uzarević, gitaristi Danilo Ikodinovski, Milan Vučković i Ivan Zoranović, koji svira i klavijature.

  • 1
Nikola Vranjković Foto: Goran Biševac

Nikola Vranjković će sa svojim bendom održati koncert u Botaničkoj Bašti „Jevremovac“ u Beogradu u četvrtak 7.septembra u 19h.

"Biće ovo malo drugačiji koncert od onih koje smo svirali poslednjih godina. Sviraćemo dosta laganih pesama sa akustičnim gitarama i nekoliko pesama srednjeg tempa koje nismo do sada svirali...." Kaže Nikola Vranjković pred ovaj nastup.

Nikola Vranjković je kultni beogradski rok autor, pesnik, kompozitor i muzički producent. Više od jedne decenije bio je ključna autorska ličnost beogradskog benda Block Out sa kojim je snimio četiri studijska albuma: ”Crno belo i srebrno” 1994. ,”Godina sirotinjske zabave” 1996. ,”San koji srećan sanjaš sam” 1998. i “Ako imaš s kim i gde” 2005. Njegov prvi samostalni album “Za ovde ili za poneti” izašao je 2001. godine uz istoimenu knjigu pesama, a posle raspada matičnog benda objavio je mini album i knjigu “Bremeplov” (2014.) (sa muzičarima bendova Darkwood dub, Orthodox Celts i Goribor) i dvostruki album “Veronautika”(nazvan po istoimenoj pesmi snimljenoj sa Damirom Martinovićem Mrletom – Let3) u novembru 2017.

U decembru 2019. izdaje trostruki živi album “Biološki minimum“ snimljen na koncertu u Kombank Dvorani u Beogradu. U maju 2022. izdaje mini album sa četiri pesme “Teorija Zabave“.

Po rečima Dragana Ambrozića njegova pozicija na sceni nezavisna je i samostalna – u pitanju je poseban fenomen koji na različite načine traje više od dvadeset pet godina.

Za Album ”Godina sirotinjske zabave” 1996., na kojem se prvi put pojavljuje kao kompletan autor muzike i tekstova dobija nagradu grada Beograda za album godine. Album “Veronautika” je po glasovima slušalaca Radija Beograd 202 proglašen za najbolji album 2017. godine. Nikola Vranjković je dobitnik je nagrade “Strune od svetla” koja se dodeljuje za poseban doprinos afirmaciji pesničke reči u rok i bluz muzici. U knjizi Duška Antonića ”Kako nije propao rokenrol u Srbiji - sto najboljih domaćih albuma od raspada SFRJ ” u kojoj su sabrani glasovi svih eminentih domaćih muzičkih kritičara zauzima drugo mesto iza benda Partibrejkers.

Uz Nikolu Vranjkovića nastupa sastav u kome su bubnjar Vladan Božilović, basista Miroslav Uzarević, gitaristi Danilo Ikodinovski, Milan Vučković i Ivan Zoranović, koji svira i klavijature.

Ulaznice za koncert Nikole Vranjkovića u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ u prodaji su po ceni od 1800 dinara na prodajnim mestima Tickets.rs.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šomi 021

    2. septembar 2023 | 08:20

    Verovatno naj bolji i naj kompletnim muzičar sa ovih prostora,tekstovi prava poezija,a muzika jedinstvena,ipak je on i jedan od naj tonaca u Srbiji.Samo nastavi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA