Vreme čitanja: oko 2 min.

"Hoću da pevam": Novi singl i spot sestara Gobović

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Marina je autor muzike i teksta, aranžman je uradio kompozitor Saša Milošević Mare", poverava Marija Gobović

  • 0
Sestre Gobović Foto: Dragan Đorđević

Nakon samo osam meseci od objavljivanja četvrtog studijskog albuma „Lepota je u tradiciji“ (PGP RTS) i radnog ali i novim značajnim svetskim priznanjima ovenčanog leta 2023- sestre Marina i Marija Gobović publici poklanjaju novi digitalni singl i spot „Hoću da pevam“- u pop maniru.

„Marina je autor muzike i teksta, aranžman je uradio kompozitor Saša Milošević Mare. Iako smo se deklarisale i poznate smo kao interpretatorke tradicionalne izvorne muzike, ova kompozicija je više u duhu pop muzike. Prve reakcije publike nas ohrabruju i raduju, svedoče da smo ponovo uradile nešto lepo i zanimljivo za ljubitelje dobre muzike.“, poverava Marija Gobović.

Marina Gobović kaže da muzika oplemenjuje naše živote- „Muzika ima moć da nas dira“ u srce i dušu“, te je upravo ova teza ujedno i poruka naše nove pesme- u muzici je spas, u pesmi.

Čak i u najtežim životnim okolnostima, muzika može biti lekovita i blagotvorna. Zato nas vesele komentari i prve reakcije auditorijuma i na ovu pesmu- jer svedoče da nas je publika razumela, da smo uspešno prenele našu poruku .“

Kadrovi za video spot pesme „Hoću da pevam“, koju je kao digitalni singl objavio PGP RTS- snimani su na Avali, u Ruskom domu i Domu Vojske Srbije.

Sestre Gobović Foto: Dragan Đorđević

Uz Mariju i Marinu Gobović, u spotu učestvuju i članovi KUD „Folklor je više od igre“, a scenario muzičkog videa je zajedničko delo Miloša Puače i sestara Gobović. Zajedno sa svojim orkestrom „Gobo sisters bend“, sestre Gobović nastupaju širom Srbije i regiona, te su brojni predstojeći nastupi uveliko isplanirani , čak do februara 2024. godine.

„Neizmerno nam je drago što postoji i neprekidno se uvećava auditorijum koji ceni naš rad, posebno repertoar po kom nas prepoznaju- izvorna narodna muzika u našoj interpretaciji a naročito pesme sa najnovijeg albuma, na koji smo veoma ponosne- „Lepota je u tradiciji“.

Album je producirao muzičar i autor Vlada Panović (šef Narodnog orkestra MP RTS) i izuzetno smo zadovoljne tom saradnjom, kao i doprinosom svih ostalih naših saradnika na tom studijskom muzičkom materijalu. Ponosne smo što, naročito na nastupima- uviđamo da uspevamo da izazovemo divne reakcije i emocije publike, ostvarujemo tu dobru i isceljujuću, vedru razmenu energije… a to i nas ispunjava radošću i daje izuzetnu snagu da nastavimo dalje.“

Umetnice Marija i Marina Gobović, poznate po posvećenosti negovanju izvorne muzičke tradicije Balkana, vode i dečji hor „Slavujčići“, pri Hramu Svetog Save na Vračaru te ovih meseci pripremaju je i novi album sa muzikom za najmlađe.

Digitalni singl i spot „Hoću da pevam“ sestara Gobović je osim na Jutjub kanalu PGP RTS-a, dostupan i na svim vodećim svetskim platformama za digitalnu ditribuciju muzike, a Marija i Marina najavljuju još ovakvih muzičkih projekata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA