Vreme čitanja: oko 1 min.

Stižu 53 nikad objavljene pesme Nirvane

Vreme čitanja: oko 1 min.

I to u skopu reizdanja Nirvaninog albuma "In Utero", koji slavi 30. rođendan

  • 4
Kurt Cobain Kobejn Nirvana Foto: Profimedia/Capital pictures/Hugo Dixon

Treći i poslednji album Nirvane, "In Utero", često se zanemaruje, jer je u suštini označio početak kraja benda. Kurt Kobejn je umro manje od osam meseci nakon što je objavljen.

Iako nije vrsta slavljeničkog albuma koji menja kulturu kakav je bio njegov prethodnik, "Nevermind", ipak je veličanstven komad ranjive, buntovne rok muzike koji uključuje neke od najboljih Kobejnovih pesama ikada.

Predstojeće izdanje povodom 30. godišnjice, koje će Universal izdati 27. oktobra, sakupi sve pesme i snimke albuma zajedno sa dva puna koncerta sa turneje u znak podrške albumu, okupljajući 72 numere — od kojih 53 nisu objavljene.

Zajedno sa punim koncertima iz Los Anđelesa i Sijetla, postoji šest bonus pesama uživo iz Springfilda, Njujorka i Rima (potonji sa jednog od poslednjih koncerata benda, često lažnog radio emitovanja).

Producent i inženjer veteran Džek Endino,koji je vodio debi benda 1988. „Bleach“,rekonstruisao je žive numere sa stereo kaseta sa zvučnom pločom za ovogodišnje reizdanje. Pored toga, originalnih dvanaest pesama sa albuma, zajedno sa pet bonus numera i B strana, nedavno je remasterisano sa originalnih analognih master stereo traka od strane Boba Vestona iz kompanje Chicago Mastering Services,koji je pomagao Albiniju kao jedini drugi inženjer na originalnim sesijama.

Fizički paketi kutija Super Deluxe Edition takođe uključuju uklonjivu akrilnu ploču sa prednjim poklopcem sa zaštitnim znakom albuma; knjiga sa tvrdim povezom od 48 stranica sa neobjavljenim fotografijama; novodizajnirani fanzin od 20 stranica; litografija plakata turneje po Los Anđelesu autora hot rod umetnika Kupa, piše Variety.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • baba smilja iz darosave

    7. septembar 2023 | 03:26

    najbolje pesme piše Maynard James Keenan. TOOL, A Perfect Circle, PUCIFIER, ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA