Vreme čitanja: oko 1 min.

"Cenim one koji cene druge. Mrzim pohlepu, škrte ljude..."

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dino Dvornik je tokom svog života bio osetljiv na nepravdu

  • 3
Dino Dvornik Foto: ATA Images

Dino Dvornik, koji je preminuo na današnji dan, 7. septembra, bio je specifična ličnost. Mnogima je pomagao, a on lično se grozio pohlepnosti.

Bio je osetlji na nepravdu, smetao mu je lopovluk. Njega je rastuživalo kada su ljudi imali sve manje, kada su bili izbacivani s posla, piše 24sata.hr.

"Moj otac ima 280 maraka penziju, a 78 filmova je snimio. Džek Nikolson ih je snimio osam. Ja svom ocu mesečno šaljem 500 maraka. Čovek je bolestan, od muke i jada. Od ljudske pokvarenosti. Ako mene pitate kakav sam, dobar sam u duši i nikog nikad nisam zeznuo. Radije bih se ubio nego to napravio. Volim ljude koji se znaju setiti lepih stvari iz lepih vremena. Cenim one koji cene druge. Mrzim pohlepu, škrte ljude...", rekao je jednom prilikom Dino Dvornik.

O čuvenom muzičaru je pričao jednom i njegov kolega Rajko Dujmić.

"Bio sam prijatelj s Borisom (Borisom Dvornikom, ocem Dina Dvornika), a Dina sam upoznao i pre nego što je 1989. objavio prvi CD !Dino Dvornik". Kad je Dino dolazio u Zagreb, Boris mi je rekao: "Pazi mi na malog" jer Dino je bio enfant terrible. Pazio sam na njega i grozno se osećao kad više nisam mogao zaustaviti lešinare koji su kružili oko njega", rekao je svojevremeno Dujmić.

Koju pesmu Dina Dvornika najviše volite?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Сл.Ђ.Бијелић

    7. septembar 2023 | 16:18

    Да, баш је Дино био својеврсни “анфан терибл” и, нажалост, у прилог тој констатацији иде и његов одлазак са овог света, тј., како је окончао свој живот... Треба истаћи да је био племенитог кова, а о томе сведоче и ови детаљи истакнути у чланку поводом годишњице смрти... Има нешто дефектно у свести људи па чак и оних са врхова пирамиде моћи: један велики филмски и позоришни уметник, Борис Дворник, морао је да се “сналази” са 280 немачких марака пензије и да “извирује” кад ли ће му несташни син послати још 500 па да састави крај с крајем... Данас ништа није боље и на осталим “западнобалканским просторима”: као да завист, љубомора, злоба или нешто још горе управљају разумом велможа који одлучују о статусу најстарије популације и оних њених појединаца чији је допринос народу и држави немерљиво већи од стандардног, тј., “класичног”, радног доприноса... Ето, на пример, наша Србија се упутила да, колико-толико, успешније решава ово питање од држава у окружењу, али има “нерешених случајева” чији су актери загазили у осамдесете па је за плашити се да ће се власт огрешити о неке великане националне културе... Код нас, у Српској, неке ствари су табуизиране па су и нека закулисна, волунтаристички одрађена решења прекривена мраком тајности и дубоке дискреције, што ће рећи - нема системског решења, а није ни на видику... Познајем човека изузетних заслуга за културу и историјску науку српског народа, изванредног прегаоца, који ми је рекао како је себи дао реч, по одласку у пензију (а то је било пре десет-једанаест година...), да никада више неће дати било какву изјаву у гласилима Српске... Има ваљаних разлога, верујте... Бај д’ веј: и његова пензијица је мизерија пааа....

  • Jole

    7. septembar 2023 | 16:09

    A i otac mu bio mnogo dobar čovek,neka dobra loza Dvornik

  • Laki

    7. septembar 2023 | 18:04

    Boris je bio ex Yu legenda i dobar glumac a od Dina naajača Ljubav se zove imenom tvojim 👍👍👍💪💪💪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA