≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Ranije je tekst bio na prvom mestu": Kako je Gru govorio o današnjoj muzici

V. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gru je ostavio veliki broj pesama koji se i dan danas rado slušaju

  • 0
Dalibor Andonov, Gru Foto: ATA Images

Dalibor Andonov Gru bio je jedan od pionira repa u Srbiji, a tokom svog života objavio je veliki broj pesama koji se i dan danas rado slušaju. Pre nekoliko godina gostovao je "Geto podkastu" na Sick Touch Youtube kanalu, gde je govorio o današnjoj muzici.

"Naročito u hip-hopu, ranije je tekst bio na prvom mestu. Danas je na prvom mestu to da je bit dobar i da vozi, a ko šta priča, koga boli... Tekstovi su postali nebitni. Ja kada čujemo današnju muziku, setim se, ima neki film, ne znam kako se zove, glume Sandra Bulok, Silvester Stalone i Vesli Snajps (film "Demolition Man", prim.aut), gde je Vesli Snajps neki kriminalac, Stalone je pandur, pa su zamznuti koje godine... Sada, u tom dobu, 2000 ne znam koje godine, pandur je Sandra Bulok... Oni sedaju u kola i puštaju radio i kreće (neka kratka pesma). I on kaže: "To je reklama?" Ona kaže: "Ne, to je najnoviji hit toga i toga." On je bio zgranut. Mene današnja muzika podseća na to.

Pre neki dan, vidim komentar, neko mi je prokomentario pesmu na Jutjubu, "Pravi broj na primer. Piše: "Brate, pesma traje 4 minuta i 20 sekundi." Ljudima je to nenormalno (da pesma traje 4 minuta i 20 sekundi, prim.aut). Danas pesme traju po 2 minuta. U to vreme si imao neku pesmu gde ti neko nešto priča, zanimljivo je da ga slušaš od početka do kraja, a danas te priče nema, a muzika da ti 4 minuta drži pažnju ne može...", rekao je svojevremeno Gru.

Pogledajte i celu emisiju:

(Telegraf.rs)

Video: Održana premijera filma "Gru tu je": Živeo je kao da ima 50 života

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA