Vreme čitanja: oko 1 min.

Stara pesma "Srpkinjica jedna mala" u novom ruhu povodom Dana srpskog jedinstva

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Hteli smo spotom i pesmom da tradicionalno predstavimo na savremeni način, verodostojan priči i suštini koju ova pesma nosi", rekla je Branka Zečević na promociji u Istorijskom muzeju Srbije

  • 0

Povodom obeležavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave 15. septembra, pevačica izvorne i narodne muzike Branka Zečević je snimila staru srpsku rodoljubivu pesmu "Srpkinjica jedna mala", a spot je danas objavljen na Jutjubu,

"Hteli smo spotom i pesmom da tradicionalno predstavimo na savremeni način, verodostojan priči i suštini koju ova pesma nosi", rekla je Branka Zečević na promociji u Istorijskom muzeju Srbije (ISM).

Pevačica iz Crne Gore izvodi pesmu "Srpskinjica jedna mala" u novom aranžmanu Ak studija, a spot rediteljke Bojane Krstić je prikazuje kako peva u prizorima idiličnog planinskog i seoskog okruženja, uz prisustvo trubača u srpskoj nošnji i prikaz krštenja deteta u crkvi.

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon je rekao da su hteli kao uprava da daju svoj doprinos velikom prazniku tako što su pomogli i finansirali "ovaj sjajan spot".

Gujon je istakao da je tradiciolna, rodoljubiva pesma urađena na moderan način i da su time hteli približiti njene vrednosti mlađim naraštajima.

Direktorka IMS Dušica Bojić je rekla da je izuzetna čast što su "ustanova od koje kreće obeležavanje značajnog srpskog datuma", napomenuvši da muzej "inače neguje kulturu pevanja i ima poseban program 'Muzikom kroz muzej'".

Branka Zečević - "Srpkinjica jedna mala":

Pesmu su snimile brojne umetnice, a mi ćemo se podsetiti i njihovih izvođenja.

Danica Crnogorčević - "Srpkinjica jedna mala"

Vera Stolić - "Srpkinjica jedna mala":

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA