Vreme čitanja: oko 1 min.

Svetski poznati džezer Džejson Majls nastupio u Novom Sadu

Vreme čitanja: oko 1 min.

U svojoj karijeri dugoj više od 50 godina, kombinuje različite žanrove negujući poseban stil, koji mnogi muzički stručnjaci karakterišu kao inovativan

  • 0

Poznati američki džezer i dobitnik Gremija Džejson Majls nastupio je u obnovljenom novosadskom Distriktu u nedelji izvođačke umetnosti u okviru Kaleidoskopa kulture.

Majls je sinoć sa svojim električnim kvartetom srpskoj publici po prvi put predstavio neke od svojih najpoznatijih melodija, kao i materijal sa svog novog izdanja ''Miles to Miles Live''.

U svojoj karijeri dugoj više od 50 godina, kombinuje različite žanrove negujući poseban stil, koji mnogi muzički stručnjaci karakterišu kao inovativan.

Tokom svoje karijere sarađivao je sa mnogobrojnim poznatim muzičarima poput Markusa Milera, Lutera Vandrosa, Vitni Hjuston, Majkla Džeksona, Dajane Ros i mnogih drugih.

Rođen u Njujorku, u kojem je džez fusion postao popularan sedamdesetih godina prošlog veka, Majls je već sa svojim dvadesetak godina stvarao inovativne tehnike u programiranju sintisajzera i elektronskoj muzici.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA