≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Otkriveno zašto Elvis Prisli nije dobio dozvolu da snimi obradu pesme "I Will Always Love You"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve je objasnila Doli Parton, koja u originalu izvodi ovu numeru

  • 1
Elvis Prisli Presley Foto: Profimedia/Everett Collection

Doli Parton je objasnila zašto nikada nije dozvolila Elvisu Prisliju da obradi njen hit "I Will Always Love You".

Prisliju se očigledno svidela pesma i izrazio je interesovanje za snimanje obrade, ali Parton je u novom intervjuu za BBC Radio 2 otkrila zašto nije dala dozvolu.

Doli je objasnio da njena odluka nije bila zbog Elvisa, već zbog sukoba sa njegovim menadžerom, pukovnikom Tomom Parkerom.

"Ne bih dozvolila pukovniku Tomu Parkeru (da ima prava na pesmu). Elvisu se dopalo. Razgovarala sam sa Prisilom ne tako davno – rekla je: "Elvis mi je otpevao kada smo bili na stepenicama suda nakon što smo se razveli. Voleo je pesmu i želeo je da to uradi. Da je uspelo. Već su me zvali da dođem u studio i da čujem deo pesme", rekla je Doli.

Elvisov menadžer pukovnik Tom Parker je hteo izdavačka prava na ovu pesmu, ali to Doli nije dozvolila. Tako da na kraju Prisli nije snimio ovu pesmu.

@bbcradio2 Dolly Parton reveals why Elvis never recorded a cover of “I Will Always Love You” 👀 Listen to When Sally Met Dolly on BBC Sounds, just search for Claudia Winkleman’s show. 🎧 #dollyparton #elvis #dolly #elvispresley #sallytraffic #bbcradio2 #radio #interview ♬ original sound - bbcradio2

Pesma "I Will Always Love You" dostigla je novi nivo popularnosti kada je Vitni Hjuston snimila sopstvenu verziju 1992. za film "Telohranitelj".

Inače, Doli Parton se trenutno sprema da objavi svoj 49. solo album "Rockstar", koji će biti objavljen u novembru i sadržaće devet originalnih pesama i 21 obradu rok klasika, uključujući Prinsovu "Purple Rain", "(I Can 'Ne Get No) Satisfaction" grupe The Rolling Stones i još mnogo toga, piše NME.

(Telegraf.rs)

Video: Vladimir Vuletić i lažni Elvis Prisli pevaju Sinatru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    23. septembar 2023 | 10:00

    Zato što bi tu pesmu bolje otpevao nego bilo ko na svetu, takva harizma lepota glas božanstven, kralj zauvek elvis...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA